Arama

Armut ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 29 Aralık 2012 Gösterim: 6.643 Cevap: 3
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
20 Eylül 2008       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
armut

Sponsorlu Bağlantılar
Armut (pirus communis) : Gülgillerden; çiçekleri beyaz bir ağacın meyvesidir. Armut; suluca yumuşak tatlı ve küçük çekirdeklidir. Rengi sarı ile yeşil arasında değişir. Ankara , Mustabey, Çengel, Kumla, Bey olmak üzere birçok çeşidi vardır.

Faydası : Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu giderir. Susuzluğu keser. Tükürük ifrazatını artırır. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir. Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizmada faydalıdır. Şeker hastaları da yiyebilir. Midesi zayıf olanların kompostosunu içmeleri tavsiye edilir. Yemeklerden önce yenecek olursa daha faydalı olur.
Kalp-damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.
Yüksek tansiyonu olanlar ve böbreklerinde sorun yaşayanlar için faydalıdır.
(1 adet küçük armut=82 kalori)




Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
armut

Beyaz çiçekli bir ağacın yumuşak, sulu ve tatlı meyvesidir. Armut, sarı-yeşil arası renklerde, lifli, hazmı kolay ve mineral açısından oldukça zengin bir meyvedir.
Sponsorlu Bağlantılar

Armudun Faydaları: Sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder. İdrar söktürücüdür. Kanı temizler. Kansızlığa iyi gelir. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür, çarpıntıyı giderir ve zihin yorgunluğuna iyi gelir. Nıkris (gut) ve romatizmada faydalıdır. Nezleye iyi gelir.

Armut Nasıl Kullanılır? Yemeklerden önce yenilmesi tavsiye edilir. Mümkünse çekirdekleri ile birlikte yemek daha faydalıdır. Çekirdeği, aç karına yenirse bağırsak kurtlarını dökmeye de yardımcı olur. Armut taze olarak yenebileceği gibi pişirilerek de yenebilir. Az kalorili fakat buna karşılık bol lifli ve mineralli bir meyve olan Armut, diyet yapanlar için de faydalıdır. Ferahlık veren bir meyve olduğu için hamilelerin kusmalarını azaltır.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Haziran 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Armut

armut crop

Faydaları
Armutta B1, B2, B3, C Vitamini, folik asit, fosfor, potasyum ve kalsiyum mineralleri bulunur. İçinde iki tip şeker var. Glükoz ve früktoz. İçindeki lif sayesinde bebeğinizin kabızlık sorunu varsa size yardımı dokunacak gıdalar arasında.

Armutun sindirimi kolay. Reflüsü olan bebekler için de iyi bir yiyecek. Kabuğunun da sindirilmesi zor değil. Bebeğiniz çok küçük değilse armutu kabuğuyla beraber verebilirsiniz. Olgun olan armutların sindirimi hayli kolay olduğundan, bebeğiniz 8 aylıktan büyükse armutu buharda pişirmeye pek de gerek yok.

Aklınızda bulunsun
Armut tüketmek için ve almak için en uygun zamanı Ağustos-Mart ayları.
İyi bir armut kokusundan belli oluyor. Sapının ucunun da bir parça yumuşak olması iyi.
Eğer yeterince olgun görünmüyorsa ağzı hafifçe kapatılan bir kese kağıdı içinde oda sıcaklığında biraz bekletmek işe yarar.

Uyarı
ABD’de yapılan bir araştırmaya göre armut üretimi sırasında yüksek oranda tarım ilacı kullanılıyor. Mevsiminde tüketmeye özen gösterin.

Armutun diüretik bir yapısı var. Bebeğiniz ishalse armut vermek için biraz bekleyebilirsiniz.

Armut doğal olarak hafif bir mum tabakası ile kaplıdır. Ziraatçılar meyvenin besin ve nemlilik kaybını önleyen bu mumu taklit edip mumlayabiliyorlar meyveleri. Özellikle deveci armudunda elinizle hissebilirsiniz. Bunların yenilebilir mumlar olduğu söyleniyor. ,fakat nolur nolmaz risk almamak için ılık suda yıkayarak bu mumdan kurtularak bebeklere verilmesinde fayda var.

1 orta boy armutun içinde;

  • 38 IU A vitamini
  • 7 mg C vitamini
  • 0.2 mg B1 vitamini
  • 0.25 mg B2 vitamini
  • 198 mg Potasyum
  • 82.4 mg Fosfor
  • 12 mg Magnezyum
  • 15 mg Kalsiyum
  • 0 mg Sodyum
  • 0.26 mg Demir
Sen sadece aynasin...
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2012       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Armut (pirus communis) : Gülgillerden; çiçekleri beyaz bir ağacın meyvesidir. Armut; suluca yumuşak tatlı ve küçük çekirdeklidir. Rengi sarı ile yeşil arasında değişir. Ankara , Mustabey, Çengel, Kumla, Bey olmak üzere birçok çeşidi vardır.
Faydası : Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu giderir. Susuzluğu keser. Tükürük ifrazatını artırır. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir. Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizmada faydalıdır. Şeker hastaları da yiyebilir. Midesi zayıf olanların kompostosunu içmeleri tavsiye edilir. Yemeklerden önce yenecek olursa daha faydalı olur.

Benzer Konular

17 Kasım 2008 / HerHangiBiri Taslak Konular
23 Haziran 2011 / HerHangiBiri Sağlıklı Yaşam
16 Temmuz 2009 / HerHangiBiri Taslak Konular
13 Mayıs 2010 / SUNU Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular