Arama

Karambola ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 12 Ağustos 2010 Gösterim: 2.526 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
12 Ağustos 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Karambola ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Özellikleri ve Tarihçesi
Arkin, Fwang Tung, Golden Star, Hoku, Kaiang, Maha, Sri Kembanqan (Kembangan), Wheeler, Thayerand Newcombe gibi çeşitleri olan Karambola meyvesi yumurtadan elipsoit şeklindedir 2-1/2 to 5 inç (6-13 cm)uzunluğunda, 5 tane yaprak damarı vardır.Enlemesine kestiğimizde yıldız şekli çıkar.turkeyarena.com

Derisi incedir,açıktan koyuya sarı ve yumuşak üst derisi mum gibidir,Çekirdekleri meyveden çıktıktan birkaç gün sonra yaşanabilirliğini kaybeder.Küçük ağaçlar iyi kalitede Karambolalar üretirler.

Yetiştirildiği Yerler
Sri Lanka ve Moluccas' tan kaynaklandığına inanılır, fakat Asya' nın güneyi ve Malezya'da yüzyıllarca yetiştirilmiştir. Günümüzde ise Malezya, Tayland, Endonezya gibi uzakdoğu ülkelerinin yanı sıra İsrail ve Brezilya'da üretilmektedir.

Faydaları
C vitamini açısından zengin olan Karambola daha çok C vitamini eksikliği bulunanlarla soğuk algınlığı ve grip gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.

karambola2


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

10 Temmuz 2015 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam