Arama

Kara Lahana ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 1 Kasım 2010 Gösterim: 11.264 Cevap: 1
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
1 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kara Lahana ve Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
im000972fj4kara lahana

Kara Lahana:
İri ve kalın yapraklı bir bitki olan Kara lahana, C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini bol miktarda içerir.

Kara Lahananın Faydaları:
  • İştah açar.
  • Ses kısıklığını giderir.
  • İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
  • Kansızlıkta faydalıdır.
  • Vücüdun direncini arttırır.
  • Zararlı bakterileri öldürür.
  • Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur.
  • Kandaki şeker oranını düşürür.
  • Vücuttaki zehirli maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar.
  • Çok besleyici bir sebze olan kara lahana, cilt, diş ve kemik dokularının sağlamlığını arttırır.
  • Astım, romatizma, siyatik, sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.
  • Göğüs ucunda oluşan çatlakları gidermeye yardımcı olur.turkeyarena.com
  • Özellikle taze kara lahana suyu mide ve bağırsak ülserine iyi gelir, bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak iltihaplarına karşı koruyucudur.
Kara Lahana ve Sağlık için Faydaları

Kara Lahana Nasıl Kullanılır? Çoğunlukla yemeği yapılarak kullanılır. Ayrıca, sıkılarak suyu çıkarılıp içilebilir. Kara Lahana Guatr rahatsızlığı olanlara tavsiye edilmez.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Kasım 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SAĞLIKLI BESLENME Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından birisi de sebze tüketmektir. Etrafınızda vejeteryan olduğunu bildiğiniz kişiler mutlaka vardır. Besin değeri yüksek ve hem bağışıklık hem de sindirim sistemine katkısı olan sebzeler içlerinde, vücudumuzun ihtiyacı olan pek çok şeyi hemen hemen barındırırlar.
Peki hangi sebzeler hangi hastalığa iyi geliyor? Hangi sebse vücudumuzun neresi için iyi? Hangi sebzeyi tüketmek sağlıklı beslenmemiz için şart?
Sponsorlu Bağlantılar

Ispanağın faydaları
Ispanak tam bir demir deposudur ve diğer yapraklı sebzelere göre daha çok protein ihtiva eder. Çiğ ıspanağı salata yapıp yerseniz lifinden faydalanmış olursunuz. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor.
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. Ayrıca hamilelik döneminde de bol bol ıspanak tüketmek gerekiyor.
Fasulyenin faydaları
Taze fasülye, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağlıyor. Taze fasulye, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendiriyor, albümin ve şekerde de çok fayda sağlıyor.
Bezelyenin faydaları
Bezelye hem kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor. Kan kanserine karşı koruyucu etkisi var.
Sivri biberin faydaları
Biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bazı alkoloidler bulunuyor. Bunlar, mideyi kuvvetlendiriyor, iştah açıyor ve mide tembelliğini gideriyor. Özellikle acı biber, erkeklerde cinsel isteği arttırıyor, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlüyor, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durduruyor. Ayrıca acı kırmızı biber güçlü bir antikanserojendir.
Patlıcanın faydaları
Patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı özelliklere sahip. Patlıcan sinirleri gevşetiyor ve kalp çarpıntısını gideriyor. Patlıcan pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendiriyor, idrar söktürüyor, vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltıyor ve kilo verirken önemli bir görev teşkil ediyor. Şeker hastaları, patlıcan salatasından çok fayda görürler. Patlıcan kansızlığa iyi gelir, kanı arttırır. Patlıcan, en sağlıklı olarak kül veya ocakta pişirilip kabukları soyulup ince kıyılarak tüketilmeli.
Lahananın faydaları
Bol miktarda B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizma hastaları için de çok faydalı. Lahana bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirir, bol idrar söktürür, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attar. Lahana, kansızlığı giderir ve kansere karşı etkilidir. Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlar. Lahanın yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyucu bir mineral olan selenyumun kaynağıdır. Selenyumun ayrıca, sağlıklı görünüşlü bir cilt sağlar ve erkeğin cinsel gücünü arttırır.
Karnabaharın faydaları
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnabahar, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahip. Karnıbahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir. Bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağı olarak kalp rahatsızlıklarını da giderir. Sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler.
Brokolinin faydaları
Brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten vardır. Bu yüzden yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biridir. Beta karotenin, güçlü bir kanser savaşçısıdır, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltır. Brokoli ayrıca, B1 ve C vitamini ile doludur. Yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur. Brokoli suyunun havuç veya elma suyuyla karıştırılarak içilmesinin de fayda vardır.
Pırasanın faydaları
Pırasa vitamin, mineral ve çeşitli nitritler ihtiva eder. Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler, hemoroidi olanlara da ferahlık sağlar. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.
Maydonozun faydaları
Maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur. Bir tutam maydanos, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım eder. Kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur. Maydonozda bulunan provitamin A yani beta karoten gözlere, kılcak damarlara ve adrenal ile tiroid bezlerine çok faydalıdır. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir. İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır. Mide ve bağırsaklardaki gaz birikmesini önler. Arıca afrodizyak etkisi vardır. Kadınlar özellikle adet dönemlerinde maydanoz tüketirlerse hem ağrıları azalır hem de kanın temizlenmesine yardımcı olmuş olurlar.
Marulun faydaları
Bol miktarda çeşitli mineralleri içeren marul, sinirleri teskin edip iyi uyku verir ve erkeklerde cinsel arzuyu frenler. Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür. Marul bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler. Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir, kadınlarda adet dönemlerinin, zamanında ve ağrısız olmasını sağlar. Mrul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir.
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir. Diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir. Enginar, beyin yorgunluğunu çabucak geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlar. Enginar ayrıca şeker hastaları için de çok faydalıdır. Mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurdur.
Kerevizin faydaları
Kerevizinin hem yaprakları hem sağları tüketilmelidir. Bizler normalde yemek yaparken yeşil sağlarını atarız ama bunları mutlaka ayırmak gerekir. Hem verdiği güzel koku hem de faydası dolayısıyla enginarın yeşil saplarını farklı yemekler ve salatalarda da mutlaka kullanmak gerekir. Bu sağlar vitaminler ve çeşitli madeni maddeler içerir. Mideyi kuvvetlendirir iştah açar. Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Kanı pisliklerinden temizler ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasını sağlar. Kereviz, karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizler. Sarılığı giderir, böbrekleri çalıştırır, fazla suyu dışarı atar. Böbreklerden kumu, taşı döker. Şişmanları zayıflır ve cinsel faaliyeti çok arttırır.
Semizotunun faydaları
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi gelir. Kanı temizler, bol idrar söktürür, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizler, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Semisotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır, zayıflama diyetlerinde çok işe yarar. Semizotu, yeşil salata olarak da tüketilmelidir. Semizotu balıkta bulunan omega-3 ve omega-6 içeriğine de sahip olan tek sebzedir.
Patatesin faydaları
Patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğu, kabuğunun hemen altında veya yakınındadır, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerekir. Patates, mutlaka salata veya soğanla yenilmelidir. Patatesi, yağda kızartarak yemezseniz kilo almazsınız. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebilirler. Ancak potasyumun zayi olmaması için, patatesler külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmelidir. Patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşüktür. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içerir. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3'ünü temin eder. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler. Kansere karşı korur ve yorgunluğa karşı birebirdir. Ayrıca midenin en yakın dostudur.
Domatesin faydaları
Bol ve çeşitli vitaminleri, mineralleri ve faydalı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domates, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verir. Bir domatesteki C vitamini, tavsiye edilen günlük miktarın yüzde 50'sinden fazladır. Domatez, damarları yumuşatır, kanı durultur, üre miktarını düşürür, vücudu gençleştirir, kalp, karaciğer, böbrek bozuklukları ve şekerliler için çok faydalıdır. Domates, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür. Vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı atar, vücutta biriken suyu boşaltır. Domates ayrıca çok önemli bir anti kanserojendir. Domatez C ve E vitaminleri içerir, zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulundurur. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller bu yüzden zayıflama diyetlerinde de önemli yer alır. Domates hazmı kolaylaştırır, özellikle nişastalı yiyeceklerin (hamur işleri, kuru erzak) kolay sindirilmesini sağlar. Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirerek kabızlığı önler.
Soğanın faydaları
Soğanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunuyor. Kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok fayda sağlar. Soğan bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar. Soğan, vücuttaki fazla tuzu da dışarı atar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırır ve kanda şeker seviyesini düşürür.
Yapılan bir araştırmada, fazla soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğü ve o ülke halkının uzun yaşadığı belirtilmiştir. Soğan, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizler ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önler, bağırsak kurtlarını döker.
Bizler genelde ağzımız soğan kokmasın diye yemeklerle çiğ soğan tüketmekten kaçınırız ama üzerine yiyeceğimiz bir taze nane veya maydonoz bu kokuyu giderecektir. Soğan patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere tutulmalı, çünkü soğan ve patates birbirini etkiler ve soğan, patateslerden salınan nemle yumuşar.
Sarımsağın faydaları
"Hiç sarımsak yemem" diyorsanız bile ayda mutlaka bir kez yiyor olmalısınız. Çümkü sarımsak tüketilmezse olmazlardan. Sarmısak tansiyon düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kötü LDL kolesterolünü düşürür, bazı mide kanserlerini önler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sarımsaktaki "allicin" denilen bir madde, sadece kendi özgü kokusunu vermekte kalmaaz, ayrıca bakteri gelişimini önler, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu tahrip eder. Sarımsakta 2 kuvvetli antibiyotik, çok tesirli esanslar, bol iyot ve kükürt bulunur ve bunların insan sağlığında çok değerli bir yeri vardır. Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur. Sarımsaklı yoğurt, zehirlenmelere karşı insanı korur ve sarımsak en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağlar. Sarımsak, bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar.
Havuçun faydaları
Havuç, hızlı bir kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, kabızlık giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebzedir. Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi hastaya şifa verir.
Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun etkisi çoktur. Havuç, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdir, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı atar. Havuç, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verir ve gözlerin sağlıklı kalmasını sağlar. Kalp rahatsızlığı ve damar sertliğine birebirdir, her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirir. Havuçtaki beta-karotenin gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından korur ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Havuçlar çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmamalıdır, sadece iyice yıkamak yeterlidir.
Salatalığın faydaları
Salatalık kanı temizler, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür. İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar. Salatalık, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasına yardım eder. Salatalığın kendisi veya suyu, cildi bir tonik kadar temizler, et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser.
Turpun faydaları
Çeşitli esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turp, karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı dökrt, bronşlara çok iyi tesir eder. Turp ayrıca dalak şişliğini giderir ve cildi güzelleştirir. Turp bağırsakları dezenfekte ederek kabızlığı önler. Akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyu rahat bir uyku sağlar.
Rokanın faydaları
Çeşitli esansları, P ve K vitaminleri, çok faydalı mineralleri içeren roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü çok arttıran bir yeşilliktir. Yeşil salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır.
Terenin faydaları
Tere, çiğ salatalara lezzet ve canlılık katarken, ayrıca değerli bir sebze suyudur da. Çeşitli vitaminler ve özellikle C vitamini, bazı faydalı esanslar ve mineralleri ile çok tesirli ve faydalı bir sebze olan tere karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır, gribi geçirir, kanda şekeri düşürür, kansızlığı giderir, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırır, iştahsızlık çekenlere çok fayda verir, bol demiri ile kanı tazeler, kansere karşı koruur, bağırsaklardaki çeşitli solucanları döker. Tere sinirleri dinlendirdiğini ve cinsel isteği arttırır, çiğ olarak, az miktarlarda yenilmelidir çünkü fazlası zarar verebilir. Tere aynı zamanda çok önemli bir antioksidandır ve detoks diyeti sırasında tüketilmesi faydalıdır.
Dereotunun faydaları
Dereotu; yatıştırıcı, hazmettirici ve gaz söktürücüdür. Ayrıca nefes açmak ve ağız kokusu için yarım çay kaşığı dereotu tohumu çiğnenebilir. Dereotu çayı da karın ağrısı, idrar yapamama veya bağırsak yanmasına iyi geliyor. Çayı hazırlamak için; iki çay kaşığı ezilmiş dereotu tohumunu kaynayan suya atarak beş dakika bekletin ve altını kapatıp beş dakika daha demlenmesini sağlayın. Hiç bir otu veya tohumu kaynatmıyoruz unutmayın. Dereotu aynı zamanda anne sütünü arttıran bir sebzedir. Bununla birlikte çürüme, ezilme, sancı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, böcek sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılır ve trigliserid ile kolesterolü düşürür.
Şalgamın faydaları
Şalgam taş ve kum döktürür, bronşları boşaltır, bol idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Şalgam, yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi gelir. Şeker hastaları da şalgam yiyebilir ve şalgam ne kadar çiğ yenirse o kadar faydalı olur.


Benzer Konular

26 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Botanik
27 Ekim 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
30 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
24 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular