Arama

Karabaş Otu ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 18 Kasım 2012 Gösterim: 2.502 Cevap: 2
selintan41 - avatarı
selintan41
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #1
selintan41 - avatarı
Ziyaretçi
Diğer İsimleri
Karabaş lavanta, Fırkan çiçeği, Keşiş otu, Lavandula stoechas, French lavender, Lavende

Botanik Bilgi
45 - 50 cm boyunda, çalımsı, çok yıllık, tüylü bir bitkidir. Kenarları hafifçe alta doğru kıvrık, dar ve uzun yapraklıdır. Çiçekleri siyahimsi, mor renkli olup dallarının ucunda toplanmıştır. Çiçek sapları 2,5 mm den kısa olanlara stoechas, 5 - 20 mm arası olanlara da cariensiz tipi denir.

Bilinen Bileşimi
Peril alkol, geraniolmaddesi, rosmarinik asit, cineole , antibakteriyel özellik

Faydaları
  • Balgam söktürücüdür.
  • İdrar yolları iltihaplarını giderir.
  • Antiseptik ve yara iyileştiricidir.
  • Ağrı kesicidir. Sinirsel bas ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir.
  • Sara ve astımda yatıştırıcı bir etkisi vardır.
  • Egzama yaralarına iyi gelir.
  • Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir.
  • Ses telleri enfeksiyonları ve tansiyon düşürücü etkileri vardır.
  • Kan dolaşımını düzenleyici, kan sulandırıcı ve damar genişletici özelliklere sahiptir.
  • İçeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahiptir. Akciğer ve kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde geciktirir; prostat, pankreas, barsak ve meme tümörlerine karşı da iyi gelir.
Kullanım Şekli
1 litre kaynar suya 20 gr. kurutulmuş karabaş lavantası yaprak ve çiçek karışımı hesabıyla ve kaynar suyun içinde 10-15 dakikalık demlendirmeyle bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyon, günde iki-üç kez birer bardak içilir.

UYARI: Yağının dahilen yüksek miktarlarda alınması zararlıdır.


Karabaş Otu Yaprağı Suyu
Uykusuzluk İçin Şifalı Bitkiler olarak size pek çok öneri gelebilir hepsi hemen hemen bir kısım etki gösterir fakat bu dertten muzdarip biri olarak benim hepsini denedikten sonra karar kıldığım bitkisel su hakkından bilgi vereceğim.

Benimde adını önceden duymadığım tahminen sizinde duymadığınız Karabaş Otu Yaprağı Suyu kim ne derse desin uykusuzluk için birebir düzenli kullandığınızda uykusuzluktan eser kalmıyor normal uyku düzenine giriyorsunuz ve yan etkisini de görmedim. Tavsiye ederim gene başka bitkisel karışımlar denemek isteyenler için aşağıdaki tavsiyelerime de bakabilirsiniz.

Uyku düzensizliği sebebiyle geceleri rahat uyuyamıyor ve defalarca uykunuz bölünüyorsa bazı bitkisel çaylarla bu durumu giderebilirsiniz.

3 Adet ayva yaprağı
4-5 yaprak melisa
3-4 yaprak taze nane veya yarım kahve kaşığı kuru nane
1 dilim limon
Az şeker

Hazırlanışı:
Önden melisa ve ayva yapraklarını koyun ve 2-3 dakika kaynatın. En son naneleri ekleyin ve ateşi kapatın. 3-4 dakika kadar demlenmeye bıraktıktan sonra limon ve şeker koyup için.
Bu çayı akşam yatmaya yakın içerseniz daha iyi uyuyabilirsiniz. Ayrıca rezene, papatya, anason çayları da daha rahat bir uyku için yararlıdır.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Mayıs 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Şifalı Bitkiler - Karabaş Otu


karabas otu suyu lavandula 11

Karabaşotu (lavadula stoechas) : Ballıbabagiller familyasından, bir veya çok yıllık otsu yahut dip kısmı odunsu bir bitkidir. Ezildiği zaman çok kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkarır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Bir türünden karabaşyağı denilen bir esans çıkarılır. Yurdumuzda alçak makilerde bulunur.

Faydası : Ağrıları geçirir. Kalbe kuvvet verir. Damar sertliğinde faydalıdır. Balgam söker. Sara ve beyin hastalıklarında kullanılır. Uyuşukluğu giderir, zindelik verir.
Sen sadece aynasin...
ölmez fenerli - avatarı
ölmez fenerli
Ziyaretçi
18 Kasım 2012       Mesaj #3
ölmez fenerli - avatarı
Ziyaretçi
Karabaş otu
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Karabaş otu (Lavandula stoechas), ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Akdeniz bölgesinde yetişen, 30-100 cm. büyüklüğe erişen çok yıllık bitki türü.

Morfolojik özellikleri
Yapraklar, uzun, grimsi ipeksi tüylü 1-4 cm.dir. Çiçekler, pembe-mordur, 10-30 cm uzunlukta sivri uçlu ince yapraksız saplar üzerindeki 2-3 cm uzunluğunda çiçekler görülür. Her bir çiçekte 4-8 mm uzunluğunda bir taç yaprak bulunur. Sivri ucun üstündeki çiçekler daha büyük, uzun ve parlak lavanta mavisi renklerdedir

Ekolojik istekleri
Kuraklığa dayanıklıdır. Nötr veya bazik topraklar ile orta nemli yerleri tercih eder.

Benzer Konular

18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
6 Haziran 2010 / Misafir Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular
2 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular