Arama

Azgın Teke Otu (Epimedium) ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 9 Mart 2012 Gösterim: 4.940 Cevap: 1
elizsu44 - avatarı
elizsu44
Ziyaretçi
10 Ekim 2011       Mesaj #1
elizsu44 - avatarı
Ziyaretçi
Bir madde, maca, menopoz geçiren kadınlar için ve erkekler ve kadınlar düşük libido için sertleşme sorunları, destek olduğu bildirilmektedir. Azgın Teke otu (Epimedium) yüksek ova ve dağ yamaçlarında bol Epimedium birkaç türü yetişir. Azgın Teke Otu genital bölgedeki kan akımını artar, çünkü bir bitkisel afrodizyak olarak kullanılmaktadır. Maddede kaynaklanan Çin Yin-Yang Huo, Azgın Teke Otu olarak da genital bölgeye kan ulaşmını kan artırır.. Azgın Teke Otu ve Asya ve Akdeniz havzasında bir süs bitkisi olarak yetiştirilir ve bunlardan Epimedium sagittatum, Epimedium brevicornum, Epimedium wushanense, Epimedium koreanum ve Epimedium pubescens türleri tıbbi amaçlar için kullanılır.Azgın Teke Otu ve yaprakları, polisakkaritler, lignan, sesquiterpenler, fenolik ve penethylol glikozitler, ionones, steroller ve bir alkaloid denilen magnaflorine flavonoidler çeşitli içerir.Azgın Teke Otu tedavi edici etkileri, öksürük giderici ve tansiyon düşürücü, kas spazmı azalan, tendonları ve kemikleri güçlendirir ve erkek infertilitesi tersine, böbrek fonksiyon canlandırıcı içerir. Ot aynı zamanda karaciğer ve böbrekleri güçlendirir, karaciğere iyi geldiği ve kronik böbrek yetmezliğinde dahi Çinde yapılan klinik bir araştırmada tesbit edilmiştir.

Sponsorlu Bağlantılar
Epimedyum Farmakoloji
Bilim adamları erektil disfonksiyon üzerinde icariin (ICA) terapötik etkimekanizması (ED) cGMP-spesifik PDE5 inhibisyonu, Liao HJ bir faktör ed.theçalışmalar immün arttırıcı etkisi sarf Çin tıbbı Epimedium göstermek olduğunu göstermektedir Kronik böbrek yetmezliği hayvan modeli. Bunun daha fazla araştırmada Epimedium kronik böbrek hemodialysis.a klinik geçiren hastalarda cinselbozukluk ve immunolojik yetersizliği üzerinde terapötik etkiye sahip öneriyor.Epimedium bileşik iskemik kalp-beyin damar hastalıkları böbrek yetmezliği sendromuolan hastalarda terapötik etkili bir tedavi olduğunu gösterir . Araştırmacılar osteoklastlar izole ve Epimedium farklı konsantrasyonları ile tedavi. Çalışma Epimedium, osteoklast apoptoz tetikleyebilir kemik yıkımı engellemek ve kemik yoğunluğunu artırır.. Araştırmanın genel ica olarak kardiyovasküler sistem, dolaşım sistemi, bağışıklık sistemi, üreme organları ve kemik iliği sistem üzerindeki etkileri tesbitedilmiştir.. Çin’de, böbrek hastalığı ve kemik iliği üzerine klinik tedavileri için ana madde olarak kullanılan ica ile pek çok ilaç yapımında kullanılır.


Özellikle Çin, Kore ve Japonya’ da bu bitki ile ilgili geniş kapsamlı olarak yapılan hem laboratuar hem de klinik çalışmalarda; kesin ve açık bir şekilde hayvanlar ve insanlarda cinsel aktivitenin artmasına yardımcı olduğu gözlenmiştir. (2,5)


Epimedyum


biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
9 Mart 2012       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
içeriğinde flavanoitler bulunan cinsel güç olarak kullanılan gıda takviyesi bitki.
Azgın Teke Otu
Sponsorlu Bağlantılar

Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam
18 Kasım 2012 / selintan41 Arşive Kaldırılan Konular
12 Mart 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
3 Şubat 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular