Arama

Sumak ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 29 Ocak 2013 Gösterim: 2.407 Cevap: 1
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
29 Ocak 2013       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Sumak ve Sağlık için Faydaları
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  images.jpg
Gösterim: 868
Boyut:  15.7 KB
-
Özellikleri ve Kullanımı
Antepfıstığıgillerden, sıcak bölgelerde yetişen 1-3 metre yükseklikte, kırmızımtırak tüylü, bileşik yapraklı, çalı görünümünde bir ağaççıktır. Meyve küremsi şekilli, tüylü, olgunlukta kırmızı renkli ve ekşi lezzetlidir. Meyveleri sumak ekşisi adı altında baharat olarak yemeklere katılır. Meyvelerinin su ile birlikte kaynatılma­sından Sumak pekmezi elde edilir. Yüksek tansiyonu bulunanların kullanması pek tavsiye edilmez.
Ülkemizde 150 kadar türü bulunmakla birlikte birçoğu zehirlidir.


Faydaları
* Sindirim sistemini çalıştırarak hazmı kolaylaştırır. İştahı açar.
* Kandaki şeker oranını düzenler fazla şekeri düşürür.
* İshali kesip kabızlık yapar. Kan kesicidir. Yaraları iyileştirir.Sarı sumak: (Rhus cotinus) Yaprakları haricen kullanılır.Faydaları: İyice ufalanmış olan yapraklarının 100 gram kadarı bir litre suda kaynatılıp süzüldükten sonra; el, ayak banyosu terlemelere, şişliklere faydalı olur.
* Deri hastalıklarına, çıbanlara yaralara, iltihaplı yaralara, cerahatli küçük kabarcıklara iyi gelir.
* Gargara yapılarak diş eti iltihaplanmaları giderilir.
* Süzüldükten sonra kalan posası sıcak halde basur memelerine kullanılır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
29 Ocak 2013       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
soyulmuş kuru soğan ile ovalanınca, soğanın acı kokusunu sumak alır.
soğanın tadını da mayhoş yapar.
Sponsorlu Bağlantılar
ekşi tat verme özelliği taşıyan baharattır.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

8 Kasım 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular