Arama

Tarçın ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 2 Mart 2015 Gösterim: 1.705 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
TARÇIN

Sponsorlu Bağlantılar
Tarçın (cinnamomum) : Defnegiller familyasından; anayurdu Güney ve ve Güneydoğu Asya olan, yaprak dökmeyen kokulu bir ağaçtır. Yaprakları derimsi ve genellikle üç damarlıdır. Birçok türü vardır. Kabuğu baharat olarak kullanılır.
Faydası : Ruhi sıkıntıları giderir. Sürmenajda faydalıdır. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. İshali keser. Mide tembelliğini giderir. Vücudun direncini artırır. Kadınlardaki beyaz akıntıyı keser. Bağırsak solucanlarının dökülmesine yardımcı olur. Cinsel arzuları artırır.



daracablack - avatarı
daracablack
Ziyaretçi
2 Mart 2015       Mesaj #2
daracablack - avatarı
Ziyaretçi
Tarçının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Günümüzde toz veya kabuk şeklinde bulunabilen tarçın aynı adı verilen ağacın kabuğundan elde edilir. Günümüzde tarçının 100 den fazla türü bulunmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan tarçın özellikle sindirim sistemi bozuklukları ve kadınlarda adet öncesi yada sonrası oluşan ağrıları hafifletmek amacıyla kullanılmaktadır. Halen bilim adamları tarafından kanıtlanmış olmasada diyetisyenler ve sağlık uzmanları tarafından şekeri düşürmek amacı ilede tarçın tavsiye edilmektedir.
Bu iki özellik haricinde tarçının faydaları ” kilo vermeye yardımcı olması , mide rahatsızlıkları , kan şekeri ve soğuk algınlığa karşı yardımcı olması ” olarak bilinmektedir.

Tarçın Zayıflatır mı ?
Metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlayan tarçın ayrıca içerisinde bulundurduğu lif sayesinde vücutta bulunan tuzların daha hızlı atılmasına yardımcı olur. Tuzun daha hızlı atılmasını sağlayarak yağ oluşumunu engelleyen tarçın ayrıca tarçın çayı olarak kullanıldığı takdirdede kalın bağırsak kanseri riskini düşürür ve diyabet hastalarının iyileşmesinde pozitif rol oynar.

Tarçın çayı nasıl hazırlanır ?
Tarçın çayı hazırlamak için öncelikle yönteminizi belirlemeniz gerekir. İki seçeneğiniz vardır ya kabuklu tarçın yada toz tarçın kullanabilirsiniz. Kabuklu tarçın çayı nasıl hazırlanır diye soracak olursanız kabuklu tarçın çayı yapmak için kullanırsanız kabuğu birkaç ufak parçaya ayırıp 3 su bardağı kaynamış suya atarak 5-6 dakika demlenmesini bekleyin. Eğer tarçın çayını toz ile hazırlamak isterseniz bir bardak kaynamış suya 1-2 çay kaşığı ekleyip 2 dakika demlenmesi için üzerini kapatıp bekleyin. Tarçın çayı nasıl demlenir sorusunun cevabını öğrenmiş oldunuz bol tarçınlı günler.


Son düzenleyen _EKSELANS_; 6 Mart 2015 10:31 Sebep: düzenleme

Benzer Konular

19 Temmuz 2015 / Teamoore Soru-Cevap
18 Mayıs 2010 / SUNU Sağlıklı Yaşam
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
29 Aralık 2012 / _EKSELANS_ Taslak Konular