Arama

Tamer Hartevioğlu

Güncelleme: 30 Kasım 2009 Gösterim: 3.303 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
30 Kasım 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Tamer Hartevioğlu - Tamer Hartevioğlu Kimdir - Tamer Hartevioğlu Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Tamer Hartevioğlu, Türk fotoğraf sanatçısı.

5plsna

1972'de Edirne'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde fotoğrafçılık eğitimi aldı.


ATV, Show TV’deki çeşitli TV program ve dizilerinde basın ve fotoğraf danışmanlığı yaptı. 1995’de serbest reklam fotoğrafçılığına başladı, çeşitli ulusal ve uluslararası markaların tanıtım çalışmalarında görev aldı.

1997’de profesyonel sualtı eğitmenliği yapmaya başladı. Sualtı inşaat ve arkeolojik kazı çalışmalarının film ve fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi. Kuzey Ege Dalış Okulunu’nun kuran ekibin arasında yer aldı. Profesyonel çalışmalarının yanı sıra 2000-2003 yılları arasında Özel Mef Okulları'nda fotoğraf eğitmenliği yaptı.

Çeşitli karma sergilere katılan sanatçı, ilk kişisel sergisi olan “Turkey: A Symphony in C Minor”ı Eylül 2003’te Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açtı. Ocak 2004’te Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Christina Drakos ile birlikte Conrad Sanat Galerisi’nde “İki Ülke, İki Fotoğrafçı, Bir Sergi” isimli sergiye ev sahipliği yaptı.

Selin Atasoy Hartevioğlu ile birlikte projesini geliştirip, çekimlerini iki sene boyunca yürüttüğü 360 derecelik panoramik Paris fotoğraflarında oluşan panoramik bir rüya: paris sergisi ilk defa 5 Aralık 2006-13 Ocak 2007 tarihleri arasında İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde daha sonra İzmir Fransız Kültür Merkezi, Ankara Milli Kütüphanesi Sergi Salonu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Salonu ve İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi'nde açılmıştır. Kuratörlüğünü ve sanat yönetmenliğini Selin Atasoy Hartevioğlu'nun üstlendiği Panoramik Venedik projesi ilk defa ise 6-27 Kasım 2007 tarihleri arasında İstanbul Taksim Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşmuştur. Selin ve Tamer'in panoramik İstanbul projesi ile ilgili çekimleri ise halen devam etmektedir.

Değişik ulusal ve uluslararası ödülleri bulunan Tamer Hartevioğlu, bugün çalışmalarına 2002’de kurduğu STUDIO isimli prodüksiyon şirketinde devam etmektedir.

Tamer Hartevioğlu evli ve bir erkek çocuk babasıdır.
images
Biyografi Konusu: Tamer Hartevioğlu nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

17 Temmuz 2015 / BARIŞ Edebiyat tr
25 Ocak 2016 / Just fly Sinema ww
30 Temmuz 2008 / estudiantes Sinema tr
1 Mayıs 2013 / DJBUL SERHAT Müzik tr
24 Mayıs 2010 / Daisy-BT Sanat tr