Arama

Antoine Watteau

Güncelleme: 29 Haziran 2011 Gösterim: 4.697 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Kasım 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Jean-Antoine Watteau
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Jean-Antoine Watteau, 1684-1721 yılları arasında yaşamış Fransız ressamıdır. Paris'te, kendisine İtalyan komedisinin kişilerini tanıtan ressam Gillot'nun, daha sonra Luxembourg Sarayı'nın dekoratörlüğünü yapan Audran'ın öğrencisi oldu.
İlk yapıtları, küçük esnafın ya da askerlerin günlük yaşantısından sahneleri işleyen gerçekçi tablolardır (Müfrezenin Molası, Uçan Ordugâh). Sonraları, tiyatronun etkisi, Venedikli ressamların ve Rubens'in zengin paleti, hastalıklı yapısının iyice kamçıladığı hayal gücü Watteau'yu kır eğlencelerinin ve şenliklerin ressamı yaptı.
En çok tanınan yapıtları 'mezzetin', 'gilles've 'fransız komedyenler'dir. En meşhur resmi 1717 yılında yaptığı, aşk yolculuğuna çıkmayı bekleyen çiftleri resmettiği "l'embarquement pour l'ile de cythere"dir.
Şiir dolu manzaraların içine, birbirleriyle tatlı tatlı sohbet eden, bir köşede oturup düş kuran, müzik çalan zarif tavırlı insanlar yerleştirir; kişilerin en içten duygularını yansıtmakta son derece ustadır. Bütün bu görüntülerin üstüne düşen melankoli havası ise mutluluğun geçiciliğini göstermek ister gibidir.

Biyografi Konusu: Antoine Watteau nereli hayatı kimdir.
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
16 Aralık 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Jean Antoine WATTEAU (1684-1721)
MsXLabs.org & Temel Britannica
Sponsorlu Bağlantılar

Jean Antoine Watteau 18. yüzyılın ilk yıllarında Fransa'nın en ünlü ressamıydı. Yemyeşil parklarda güzel ve zarif giysileri içinde piknik yapan soyluları ve varlıklı insanları konu aldığı fetes galantes (kır eğlenceleri) adlı resimleriyle tanındı. Watteau çok yetenekli bir ressamdı. Resimlerini boyamadan önce yüzlerce taslak çizerdi. Sanatçının çocukluğu tablolarında yansıttığı zevk ve eğlence dolu yaşamın tersine, oldukça mutsuz geçti. Fransa'nın kuzeyinde Valenciennes'de doğdu. Bir yapı ustasının oğluydu. 18 yaşında ressam olmak amacıyla Paris'e gitti. Bir süre bir resim atölyesinde çok düşük ücretle ünlü ressamların tablolarını kopya etti. O dönemde tiyatroya ilgisi arttı. İtalyan commedia dell'arte tiyatrosunun oyuncularını konu alan birçok resim yaptı. Sonradan Lüksemburg Sarayı'nda çalıştığı dönemde Rubens'in resimlerini tanıma fırsatı buldu. 1709'da İtalya'da Kraliyet Akademisi'ne girmeye hak kazandı, ama gerekli parayı sağlayamadığı için İtalya'ya gidemedi. 1712'de akademiye fetes galantes ressamı olarak alındı. O dönemde kendi üslubunu oluşturan sanatçı varlıklı kimselere birçok tablo sattı. 1717'de "Cythere Adası'na Doğru Yola Çıkış" adlı resmiyle akademi üyeliğine kabul edildi. İki yıl sonra Londra'ya gitti. Sağlığının bozulması nedeniyle orada fazla kalamadı. 1720'nin sonlarında Fransa'ya döndü. Kısa bir süre sonra hastalandı. 37 yaşında veremden öldü. Sanatçının en çok tanınan yapıtları "Mezzetin" (yaklaşık 1718), "Gilles" (1720-21) ve "Fransız Komedyenler"dir (yaklaşık 1720).
Mezzetin

Ad:  watteau31.JPG
Gösterim: 485
Boyut:  45.3 KB

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
29 Haziran 2011       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Jean Antoine WATTEAU (1684 Valenciennes-1721 Nogent-sur-Marne)

Fransız ressam.

18 yaşında Paris'e gitti. 1704-1708 yılları arasında C. Cillots'un daha sonra da C. Audran'ın yanında çalıştı. 1712'de akademi üyesi oldu. 1719-1720 yıllarında Londra'da bulundu. Hocalarının yanında çalışırken soylu kişileri tanıdı ve onlarla dostluk kurdu.

İlk tablolarının konusunu, tamamen yaşamdan aldı. Sonraları tablolarına şiirsel bir görünüm kazandırdı. Estetik, şiirsel bir duyarlıkla keskin bir gözlem gücünü birleştirdi. Rubens, Tiziano ve Veronese'nin etkisinde kalarak resim tekniğini geliştirdi. Yapıtları ancak ölümünden sonra ün kazanan Watteau, 18. yüzyıl sanatını etkiledi.

Yapıtlarından bazıları:
  • "Kythera Adası'na Kalkan Vapura Biniş",
  • "Mevsimler", "Gilles",
  • "Arlekino ve Colombine",
  • "Kayıtsız", "Jüpiter ve Antiope".
MsXLabs & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

7 Nisan 2018 / Jumong Spor ww
12 Mayıs 2011 / Efulim Müzik ww
23 Ekim 2015 / ThinkerBeLL Müzik ww
17 Ağustos 2015 / Safi Müzik ww
8 Temmuz 2015 / Safi Tiyatro ww