Arama

Jacob Epstein

Güncelleme: 11 Aralık 2008 Gösterim: 2.459 Cevap: 1
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
10 Ekim 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
(1880-1959). Jacob Epstein heykelleriyle sanat çevrelerinde bü­yük tartışmalara yol açan 20. yüzyıl sanatçıla-rındandır. Yapıtları bazı eleştirmenlerce gök­lere çıkartılırken, bazılarınca da amansızca eleştirildi.
Rus ve Polonyalı bir ailenin çocuğu olarak Nevv York'ta doğan Jacob Epstein, aynı kentte başladığı heykelcilik öğrenimini Paris" te sürdürdü. 1905'te Londra'ya gitti ve orada bir heykel atölyesi açtı.
Sponsorlu Bağlantılar


srjacobuk7

Epstein'ın yapıtları iki bölümde toplana­bilir: Tunçtan yaptığı insan büstleri ve doğru­dan, büyük taş bloklardan yonttuğu heykel­ler. (İnsan vücudunun başını ve omuzlarını betimleyen heykellere "büst" adı verilir.) Sanatçının portre heykelciliğindeki üstün ye­teneği tartışmasız kabul görmüştür. Portrele­rinde tenin ve saçların ustalıkla işlenmiş dokusu izleyicide olağanüstü bir gerçeklik duygusu yaratır. Üslubunun en belirgin özelli­ği, büstünü yaptığı kişilerin karakterini betim­lemedeki ustalığıdır. Epstein'ın yapıtları arasında, İngiliz devlet adamı Sir Winston Churchill, yazarlardan Bernard Shaw ve Jo-seph Conrad ile bilim adamı Albert Einstein gibi birçok ünlü kişinin büstleri bulunmak­tadır.

Epstein'ın Londra'da St. James parkında yer alan büyük boyutlu taş yontularından Gün ve Gece, çoğu izleyicinin beklentisinin çok ötesinde yapıtlar oldukları için o dönem­de ateşli tartışmalara yol açmıştı. Adem hey­keli ise anılmaya değer bir başka ünlü yapıtı­dır. Alüminyum ve gümüş alaşımından yapıl­mış görkemli Hz. İsa heykeli 1957'de Galler' de Llandaff Katedrali'ne yerleştirildi.


Kaynak : Msxlabs & Temel Britannica


Biyografi Konusu: Jacob Epstein nereli hayatı kimdir.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
11 Aralık 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
79960 004 449D9893

Sponsorlu Bağlantılar

Coventry Michaels victory over the devil jacob epstein


paris cimetiere du pere lachaise 293


Benzer Konular

16 Eylül 2011 / Breath Edebiyat ww
3 Ağustos 2012 / Mavi Peri Edebiyat ww
11 Ağustos 2011 / Jumong Sanat ww
18 Ekim 2015 / Efulim Felsefe ww
18 Şubat 2016 / _EKSELANS_ Müzik ww