Arama

Cosplay Sanatı (Kostüm Sanatı)

Güncelleme: 13 Temmuz 2015 Gösterim: 2.471 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
13 Temmuz 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Cosplay (Japonca: コスプレ kosupure), "costume" ve "play" kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş, "Kostümlü Oyun" olarak kabaca çevrilebilecek bir kelimedir. Çeşitli aksesuarlar ve kostümler kullanılarak Anime ve Manga, Film, Oyun, Kitap ve Cosplay sanatçısının kendi yarattığı karakterlerin taklit edildiği kostüm ve performans sanatıdır. Genellikle Japonya ve Doğu Asya yapımlarından etkilenilir. Fantazi, drama, büyü, aşk vb tüm yapımlar cosplay konusu olabilir. Cosplay kostümlerini diğer kostümlerden ayıran fark çizgilerden kurgulanarak hayata geçirilmesi olmuştur. Dolayısıyla kalıpları farklı, malzemeleri apayrıdır. Cosplay dünyanın her yerinde birçok seveni olan eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da masraflı bir hobidir. Hem kültürel bir birikim hem el becerisi hem de tiyatral yeteneklere sahip olmak başarılı bir cosplay sanatçısı olmak için önemlidir.

Cosplayerlar
Cosplayer, cosplay yapan kişilere verilen isimdir. Cosplayerliği meslek olarak yapanlar olmasına karşın hobi olarak yapan insanlarda vardır. Cosplayer bütün bu insanlara genel olarak takılan isimdir.

Cosplay Faaliyetleri
Cosplay çalışmaları kimi zaman sokaklarda kimi zaman alışveriş merkezlerinde kimi zaman da özel stüdyolarda sergilenir. 1998 yılından bu yana başta Japonya olmak üzere pek çok ülkede cosplay kafe adı verilen cosplay sergi noktaları kurulmuştur. Büyük Convention'lar, yani içinde cosplay fotoğraf çekimleri video çekimleri, dans gösterileri, yarışmalar, kareoke, oyunlar, film gösterimleri ve konferans-panel tarzı hizmetler bulunan büyük cosplay festivalleri dünyanın her yerinde yaygınlaşmaktadır. Özellikle Comiket dergi fuarı Japonya'nın en büyük cosplay sergi alanıdır.

Ad:  kat___dmc_cosplay_by_luckystrike_cosplay-d74mw8b.jpg
Gösterim: 477
Boyut:  195.0 KB
Kat - DmC cosplay by LuckyStrike-cosplay on deviantART


🌘 🚀

Benzer Konular

20 Ağustos 2016 / ThinkerBeLL Sanat
2 Mart 2009 / ThinkerBeLL Sanat
18 Mart 2009 / ThinkerBeLL Edebiyat
30 Eylül 2008 / Last_AzRaeL Taslak Konular