Arama


perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
2 Nisan 2008       Mesaj #3
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Çikolata ve Sağlık


Bugüne dek yapılmış tüm araştırmaların sonucuna göre derlenen çikolata dosyası, 'Çikolata yararlı mı, zararlı mı' tartışmasına da noktayı koyuyor. Guardian gazetesi çikolataya ilişkin bilinmeyenleri açıkladı:

* Kolesterolü artırmıyor
Çikolatada yer alan yağ, doymuş yağ yani 'iyi yağ' olarak biliniyor. Bu yağ vücuda girdiğinde kötü kolesterol artışına sebep olmuyor hatta düşmesine yardımcı oluyor. Ancak bu günde bir gofret yiyerek kolesterolünüzü düşürebilirsiniz anlamına gelmiyor. Çünkü bu tür çikolata barları sadece yüzde 20
oranında kakao yağı içeriyor. Çikolata ne kadar siyah olursa içerdiği kakao yağı miktarı da yüksek oluyor. Bu da kolesterolü düşürmesi anlamına geliyor.
Ad:  çikolatalı gif.gif
Gösterim: 1522
Boyut:  472.9 KB
* Kalbi koruyor
Çikolata, kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunan ve kalbi koruduğu tespit edilen Flavonoid maddesini içeriyor. Bu maddenin antioksidan etkisinin de kalbi koruduğu Amerikan Kalp Vakfı tarafından kanıtlanan bir gerçek. Ancak
çikolatada yer alan antioksidan miktarı sebze ve meyvelerde bulunanlara göre çok daha az.

* Vitamin deposu
Çikolata, E ve B vitaminleri, demir, magnezyum, potasyum yönünden zengin bir
gıda. Bu nedenle vücudun ihtiyaçlarının karşılanması açısından da zengin bir kaynak.

* Aşk etkisi yaratıyor
Çikolatanın afrodizyak etkisi de bilinen bir gerçek. Ayrıca çikolata içerdiği phenylethyamine maddesiyle 'aşk etkisi' yaratıyor. Yani yiyen insan daha
kolay aşık oluyor
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 9 Temmuz 2016 06:47