Arama

Bayanlara Özel Egzersizler - Tek Mesaj #12

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
25 Mayıs 2008       Mesaj #12
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Basen küçülten basit egzersizler

Kalçalarınızı ve basenlerinizi küçültmek için hangi egzersizleri yapmalısınız?

Soru: Merhaba! Kalçalarımı küçültmek için hangi egzersizler yararlı olabilir?

Cevap: Bu sık sorulan bir soru. Kötü haber; kalçalarınız geniş ise, bu kemik yapı işlevinizin bir parçasıdır; daha geniş leğen kemiği, daha geniş kalçalar. İyi haber ise; eğer bu kategoride iseniz, muhtemelen armut tipi-----“elma” tipi vücut şekli tersi----vücut şekline sahipsiniz. Bu, bel çevrenizden ziyade
yağı daha çok kalçalarınızda depoladığınız anlamına gelir. Kıyafet satın alırken çok sinir bozucu olmasına rağmen, armut tipi vücut şekline sahip olanların kalp hastalıklarına yakalanma riski çok düşüktür. Bölgesel olarak kilo veremezsiniz o yüzden bu bütün vücudunuzda kilo vermenize ve bedeninizdeki yağsız kas miktarını artırmanıza yarayacak bir egzersiz programını benimseyin.

Haftada 3 veya 5 kere 30-45 dakika boyunca aerobik egzersizleri yaparak çalışın. Ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok kalori yakacaksınız, o yüzden egzersiz zamanınızı uzatmak için yürüyün, koşmayın. Bisiklet sürmek ve buz pateni yapmak, kalori yakmanın ve aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmenin diğer yollarıdır. Bacak indirip kaldırma gibi yer egzersizleri, kasları güçlendirmede (yağsız kas) ve vücut yağlarını azaltmada etkili değildir. Üst ve alt vücudunuzu sıkılaştırmak için çömelme ya da hamle gibi egzersizler yapın. İki hafta önce “basen” idmanı taslağını çıkardık. Hiçbir ağırlık çalışması uygulamıyorsanız, orada tavsiye ettiğim egzersizlerden biriyle başlayın.

resim108206
Son düzenleyen Efulim; 19 Ocak 2012 12:44 Sebep: Sayfa düzeni.