Arama


GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
20 Haziran 2008       Mesaj #2
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Bu yaz çok sıcak geçecek ve bayanlar olarak bizler saçlarımızı çok sık toplamak zorunda kalacağız. Eğer kısa saçlarınız varsa da üzülmeyin topuzlar artık toka gibi saçlarımıza eklenbiliyor. Saçlarınızı kestirmek taraftarı değilseniz bir de topuz saç hayranıysanız işte size topuz saç modelleri. Bahar saç modelleri oldukça zarif oluşundan gelin adaylarının tercihi oluyor. Yaza koyu renk saçla girmek istemiyorsanız bu renkleri tavsiye ediyoruz.
Sanırız eski topuz modellerine geri dönüş yaşanacak. Belki abartı olarak güldüğümümüz o saçlar şimdi her yerde olacak. Artık herkes Belgin Doruk, Filiz Akın, Türkan Şoray… olacak. Peki ya siz hangisi olmak isterdiniz?

gelintopuzusaclar
2008topuzsac


Aşağıda görmüş olduğumuz değişik saç stillerini kısaca sizlere anlatalım. Saçı üstten toplama genelde gençlere daha çok uygun oluyor. Alttan toplanan topuz saç modelinde ise genelde yaş sınırı olmaz. Alttan toplanan topuz her yaştaki kadında farklı saç modeli olarak durur.
Sarışın saç modelimize uygulanan saçda ilk olarak alttan kuyruk yapılmış ve sıkıca bağlanmış. Saçı kademe olarak ayırıp, hafif sprey sıkarak rulo gibi sarıyoruz. Her sardığınızı saçı, tel tokayla tuttuyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken diğer husus da tel toka alırken saçınız sarı renkdeyse eğer, siyah tel toka almayın. Saçınıza uygun tonlarda toka almaya dikkat etmelisiniz. Kademe halinde ayırdığımız saçları üstten başlayıp alta dogru tutam tutam alıp rulo gibi sarın. Aksesur olarak da çiçek tercihimizdi siz nedersiniz?
farklitopuz2

Oldukça şık durduğuna inandığımız bir saç modeli. Hatta değişik bir saç stili de denilebilir. Kurdela modelinde topuz şekli.
farlitopu120

Bu yaz kısa saçlar moda olacak. Saçların ön kısımları arkaya oranla daha uzun kesilecek. Oldukça iddealı bu saç modeli yazın her saç tipinde farklı şıklık yaratacak. Sizce bu saç modeli sizin de yansıtıyormu?

200820sackesimi


2008kesimleri


S KisaSacModelleri1

Sağlıklı bir saç telinin ömrü ortalama 2 - 6 yıldır. Saç teli ömrü, kişinin azami saç uzunluğunu belirler. Bel uzunluğu için yaklaşık 6 senelik saç teli ömrü gerekir, ki buna periyodik kırık aldırmalar dahildir. Saç teli ömrü 2 sene olanların bel uzunluğuna ulaşmaları mümkün değildir.
Saç için doğru vitaminler de önemlidir. A vitamini eksikliği, saçları kırılganlaşır ve kepek oluşumunu arttırır. B1 veya B6 vitaminleri eksikliği, saç dökülmesine sebebiyet verir. C vitamini saç köklerini uyarır ve saç uzamasını ve saç tellerindeki pigment üretimini düzene sokar. B12 vitamini, saç köklerini besler.
Kalitesiz ve pürüzlü dişlere sahip taraklar ve keskin kenarlı tokalar saç telinin dokusuna hasar verir. Böyle bir hasarda saç teli kolaylıkla kopabilir veya düğümlenmelere yol açabilir.
Kırıklar genelde sert fırçalama / tarama yüzünden olur, özellikle de saç ıslakken. Bununla birlikte saç teli, doğal elastikiyetini kaybedecek şekilde kuruduğunda da kırılabilir. Kırıklar zamanla iki yana açılır ve bu da saçın uzamasını sekteye uğratır.

Saç tellerinin, orijinal hallerine dönmek gibi bir huyu vardır. Düz saçlara at kuyruğu yapılıp çözüldüğünde dalgalı olsa da, yıkandıktan sonra tekrar düzleşir. Gevşek bağlama usulleri, at kuyruğu, topuz ve diğer saç stilleri saça zarar vermez. Saç tellerine karşı güç kullanmayın yeter.
  • Kafa derisinde ortalama 100.000 saç teli bulunur.
  • Günde 40 ile 100 saç teli dökülmesi normaldir.
Son düzenleyen Efulim; 11 Kasım 2011 16:36 Sebep: Açık linkler kapatıldı+sayfa düzeni.