Arama

Canan Başkaya - Tek Mesaj #1

GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
5 Ağustos 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
untitledmd3

Canan Baskaya - Aglatma Gelem
Canan Baskaya - Demi Demi.
Canan Baskaya - Gönül Senden Ayrilirmi
Canan Baskaya - Gül Yarim
Canan Baskaya - Halay Basi
Canan Baskaya - Hosum Gelir(Azer)
Canan Baskaya - Koca Dünya Darmi Geldi
Canan Baskaya - Nurhakin Güzel Kizi
Canan Baskaya - Potpuri
Canan Baskaya - Sana Gelmek Istiyorum.
Canan Baskaya - Yalan Dünyadan.

Canan Baskaya - Ali Hü.
Canan Baskaya - Allah Icin.
Canan Baskaya - Asan Bilir.
Canan Baskaya - Daglar Gecit Vermez.
Canan Baskaya - Gül Ek Yüregine.
Canan Baskaya - Gül Yüzlü Sultanim.
Canan Baskaya - Hey Erenler.
Canan Baskaya - Kaldir Nikabini
Canan Baskaya - Kirklarin Cemi.
Canan Baskaya - Mah Cemalin.
Canan Baskaya - Muhabbet Küpü.
Canan Baskaya - Seher Yeli.
Canan Baskaya - Yare Söyleyin U.H..


CANAN BAŞKAYA

1962 yılında Ankara’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ortaokul ve Lise yıllarında amatör olarak halk oyunları ve Halk Müziği topluluklarında görev aldı.

1981 yılında TRT Ankara Radyosu’nun açmış olduğu stajyer ses sanatçılığı sınavını kazandı. Yaklaşık iki yıl süren eğitimden sonra 1983 yılında Ankara Radyosunda profesyonel Ses Sanatçısı olarak göreve başladı.

1984 yılında müzik dünyasında “Ayrılık Hasreti” adlı albümüyle çıkış yaptı ve Milliyet Gazetesi tarafından “Yılın Halk Müziği Sanatçısı” ödülüne layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışında sayısız konserlere, etkinliklere, televizyon ve radyo programlarına katıldı.

“Merhamet Kıl” “Gönül Senen Ayrılır mı” ve son olarak da “Gül Ek Yüreğine” adlı dördüncü albümle tekrar dinleyicileriyle buluştu.

1998 yılında 15 yıl hizmet verdiği TRT Ankara Radyosundan ayrılarak T.C. Kültür Bakanlığı’na Solist Sanatçı olarak geçiş yaptı ve Kültür Bakanlığının yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerinde ve konserlerinde Devlet Sanatçısı olarak görev aldı, 2006 Ağustos ayında emekliye ayrıldı.

Sanatını serbest olarak çeşitli yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerde, konserlerde, sesli ve görüntülü medya programlarında devam ettirmektedir.

2008 yılında Köln'den yayın yapan Türkshow Televizyonunda her salı Canan Başkaya ile Türkü Show programını hazırlayıp sunmuştur . Şimdide Türkiye'de yaşamakta ve çeşitli radyo ve televizyon programlarına ve halk konserlerine katılmaktadır