Arama


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
7 Ağustos 2008       Mesaj #5
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Turizmcilerden ucuz tatile tepki

İngiltere'den bir tur şirketinin ekim-kasım aylarında Kuşadası'na ucuz tur düzenleme kararı alması, Kuşadası'ndaki turizmciler tarafından olumlu karşılanmadı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiltere'nin saygın bir tur şirketinin ekim-kasım dönemi için 13 sterlin karşılığında turlar düzenleyeceğini duyurduğunu, ilçedeki turizmciler olarak bu uygulamayı kabul edemeyeceklerini söyledi.
5 YTL'ye Türkiye tatili
Uygulama ile Türkiye'nin “ucuz tatil cenneti” haline getirilmeye çalışıldığını, dolayısıyla Türkiye'ye gelecek turist kalitesinin düşeceğini belirten İlbahar, şöyle konuştu:
“Bu uygulama ile Kuşadası'na gelecek turist kalitesi düşer. Bu tür kampanyaları kabul eden tesisler, 1 ya da 2 yıldızlı tesisler. Zaten bunların fiyatları 4-5 paund. 'Turist gelsin, yesin içsin, ekstradan kazanayım ama oda ücretini almayayım' düşüncesi çok yanlış. Kuşadası'nda bu tür oteller var. Oysa normal fiyata satsalar hem kaliteli turist gelir hem daha çok kazanırlar.”
Kuşadası'nda bir otelin sahibi olan Celal Küçük de ucuz fiyata turistin ağırlanması uygulaması ile büyük otellerin de fiyat düşürmek zorunda kaldığını, turizmde ulusal bir politika izlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Didim Turizmciler Derneği Başkanı Deniz Tabay ise, Türkiye'nin turizmde belirli bir kaliteyi yakaladığını, ucuz turlarla ülkemize yapılacak seyahatlerin ekonomiye çok fazla faydası olmayacağını söyledi.