Arama


Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
19 Ağustos 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Başak Burcu Kadınının Diğer Burçlarla Uyumu

Başak Kadını - Koç Erkeği

Koç ve Başak birbirine zıt burçlar dır. Biri boynuzlarıyla duvarı yıkmaya çalışırken (tıpkı burcunun sembolü gibi), öbürü beyniyle çıkış yolu arar. Ama bildiğiniz gibi, zıt kutuplar birbirini çeker. Bunun için Bayan Başakla Bay Koç arasındaki ilişkinin kötü sonuçlanacağı söylenemez.
Başak kadını Koçun macera merakından, kavga mantığından, erkeksi kendine güveninden etkilenebilir. Koçun bu özellikleri Başağı etkiler, ama kıskandırmaz ve mutsuz etmez. Çünkü savaşabilir ve başkalarıyla beraber olduğunda bile mantığın yolunu izler. Bir ilişkiye karar verdiyseniz, birbirinizin "haklarını' ve "yetkilerini" iyi belirleyin yoksa kavga çıkabilir. Bir Başak-Koç ilişkisinde "hakimiyetin kırıldığı nokta", cinselliktir. Koç tahrik edilebilir, davetkâr ve kaçamaklara meyilli biridir. Sevgisin inansanız da zaman zaman yapacağı kaçamaklara kolay kolay alışamayacaksınız.

Başak Kadını - Boğa Erkeği

Astrologlar bunun ideal bir kombinasyon olabileceğini söylerler. Ama onun, hayalerinizin erkeği olduğıınu anlamanız uzun sürebilir. Çünkü siz çok dikkatli ve gerçekçisiniz ve o da hemen ayaklarınıza kapanacak cinsten bir adam değildir. Boğa ve Başak, toprak grubunda yer alır. Bu, ikisinin de mantıklı ve dikkatli olduklarını gösterir.
Boğa erkeği ağırbaşlı ve güvenilirdir,'gerçek bir dost, iyi bir koca ve babadır. Sizin gibi o da boş zamanını kendi dört duvarı arasında geçirmekten hoşlanır. İkinizin de tutucu bir yapısı vardır. İkinizi "kendi evin de kahraman" olarak alaya alabilirler. Ama alay edenler belki de kendileri güvenli bir evde kurallı ve barış dolu bir hayata özlem duyuyorlardır.
Boğa erkeği gerçek bir erkektir ve seksüel enerjinizi tüketecektir. Ama çok fazla bir arada kalmayın. Çünkü dış dünyayla ilişkisi olmazsa Boğanız çekilmez ve inatçı olabilir.

Başak Kadını - İkizler Erkeği


Bu iki burcun birçok ortak ve karşıt yönleri vardır. İkisi de Merkür ta rafından yönetilir. Bu gezegen zeki İkizlere ve çözümleme yeteneği mükemmel olan Başağa farklı karakter de zihinsel hareketlilik verir. Diğer yandan İkizler hava grubundandır. Bu onları hesaplanamaz yapar ve değişim çabalarının temelini oluşturur. Başak tam tersine toprak grubunda dünyaya gözlerini açmıştır ve daha çok deneyimlerine güvenir.
Bu ilişkide uyum potansiyeli çok fazladır. İkizler erkeği, sizin soğuk olmanıza asla izin vermeyecektir. Ya ondan büyülenirsiniz ya da onu dönek ve yüzeysel bulursunuz. Çok cazibeli olmasına rağmen, onun maceracılığı ve ani ruh hali değişimleri sizi deli eder. Bin şeyi bir anda yapabilir (çok azını bitirmesi olasıdır). Kesinlikle sıkıcı bir eş değildir.
Hareketli aşk hayatı ve çabuk sıkılma hastalığı, onun bir evlilik için pek uygun olmadığını gösterebilir. Bu nedenle hayatınızın erkeği, değilse, hiç ümitsizliğe düşmeyin. İkizler erkeğiyle bir kaçamak sizin için yine de unutulmaz bir deneyim olabilir.

Başak Kadını - Yengeç Erkeği


Başak Kadınıyla Yengeç erkeği, anahtarın kilide uyması gibi birbirlerine uygundurlar. Çünkü birine da yanma ihtiyacı içinde olan Yengeç, siz Başakta kabuğundan çıkmak için ihtiyaç duyduğu duygusal emniyeti bulur. Sonradan gerçek dünya ya gözlerini açtığında fantezileri ve romantik duyguları onda yeni sayfalar açacak ve okumaya hazır duruma getirecektir. Böylece ikiniz de zıt karakterlerinizden fazlasıyla yararlanacaksınız. İkiniz de kabuğunuzdan çıkıp hayattan ortak bir zevk alacaksınız.
Çevrenizde sizden daha güçlü bir kişiliğe sahip birini istiyorsanız, sorunlar çıkabilir. Yengeç rahat bir arkadaştır ve dış dünyadan devamlı desteğe ihtiyacı vardır. Yengeç erkeğinizin erişebileceğinin daha azıyla mutlu olabilmesi, sizin gibi hırslı bir insanı deli edecektir. Bunun için evlilikte işinize devam ederseniz, yolunuza engeller çıkarmayacaktır. Eve geç gelmeniz gerektiğinde akşam yemeğini hazırlayabilecek bir insandır.

Başak Kadını - Aslan Erkeği

Aslan erkeği bir paşadır. Bunu, bu burcun bir üyesiyle herhangi bir ilişkiye girmeden bilmelisiniz. Sizi tutkuyla sevecek ve el üstünde tutacaktır. Ama buna karşılık sizden doğal olarak, rahat bir ev sağlamanızı, onunla ilgilenmenizi ve dört dörtlük bir kadın olmanızı bekler. Bu, kıyafetlerle başlar (Aslan erkeği "kot ve kazak" giyen kadınlardan nefret eder) ve sekste sona erer (kendinizi ona tamamıyla vermelisiniz). Belki tipik Başak sınırlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Zekânız ve, gayretinizle ev kadını rolünde mutlu olup olmayacağınız şüphelidir.
Çok önemli: Aslanın eşi için tam bir flört yasağı vardır. Çok kıskanç ve sahiplenicidir ve asla başka birine bakmanıza izin vermeyecektir. Eğer rolünüze karar verdiyseniz, bir Başak kadını olarak ona sadık kalmak size zor gelmeyecektir.

Başak Kadını - Başak Erkeği


Aynı burçtan olanların ilişkisinde bazı problemler olabilir. Bir şey kesir: Çok ortak noktanız var. Huzur ve uyum özlemi içindesiniz aile ve işte düzeni seviyorsunuz. Cinsel yaşamınız pek tutkulu değil, ihtiyatlı davranmaya önem veriyorsunuz. Çünkü size şefkatli ve yumuşak davranılmasını istiyorsunuz. Sadakat ve güvenilirlik ikinizin de güçlü yanlarındandır ve bu konuda pek sorununuz olmayacak. Mutsuzluk sadece hayatta biraz da kavganın olması gerektiğini fark ettiğinizde başlayacak. O zamana kadar ortak nokta olarak çok değer verdiğiniz her şey sinirinize dokunacaktır. Bu nedenle evlilikten önce, uyumun sizin için hayatınızı bir fanusta geçirmek isteyip istemeyeceğinize değecek kadar önemli olup olmadığına karar verin.

Başak Kadını - Terazi Erkeği


Büyük olasılıkla Terazi erkeğinizle bir konserde tanıştınız. Çok ilgiliydi ve hüzünlü sahnelerde biraz ağladı, bu da sizi öfkelendirdi. Terazi erkekleri Venüs'ün etkisinde kalan bir burçta doğan herkes gibi estetiğe önem verirler ve romantiktirler. Duygularına bağlılık Terazi insanlarını biraz tutarsız yapar. Burcunun sembolü gibi bir o yana, bir bu yana kayar ve çok nadiren dengede kalır. Buna Başak kadını olarak alışmak zorunda kalacaksınız. Terazi erkeğine sadece karakteri oturduğu zaman eşlik edin. Baba olarak haklar konusundaki duyarlılığı ile çocuklarına iyi bir örnek olacaktır.
Terazi erkeği başka insanlarla olan ilişkilerinde sizin gibi uyuma önem verir. Eğer uzun vadeli bir ilişki istiyorsanız, daima eleştiren dilinizi biraz tutmanız ve iyi niyetli pratik öğütlerini reddetmemeniz gerekir. Terazi erkekleri Başak burcunda doğanların serinkanlı ve analitik yapıları karşısında kendilerini sık sık yanlış anlaşılmış veya anlaşılmamış hissederler.

Başak Kadını - Akrep Erkeği


Sır dolu, tutkulu Akrep ve mantıklı, ihtiyatlı olmayı seven Başak. Bu ilişkide şiddetli romanslar için gerekli her şey vardır, ama aynı zamanda hayat arkadaşlığı için gerekli tüm patlayıcı madde de vardır.
Eğer yolunuza bir Akrep çıkarsa hemen evliliği düşünmeyin. En iyisi onun bakışlarının üzerinizde dolaşmasının tadını çıkarın. Akrep erkeği cinsel açıdan en aktif burçlar içindedir. Bir kadını baştan çıkarmak onun için erkeksi gücünün kanıtıdır. Eğer çok çekingen Başaklardan değilseniz, duygusal enerjinizi açığa çıkartacaktır.
Büyük bir olasılıkla ilişkinizin büyük bölümünün cinsel tutkudan oluştuğunu fark edeceksiniz. Agresif Akrep' i gerçekten anlamak ve sevgisini kazanmak çok zordur. Eğer her şeyin mantıklı bir açıklaması olduğu fikrinizden vazgeçerseniz, flörtünüzden ilginç ve uzun süreli bir ilişki doğabilir.

Başak Kadını - Yay Erkeği


Başak, Yay burcundan olan bir erkekte aradığını bulacaktır. Yay için özgürlük her şeyden önce gelir. Damarlarında çingene kanı akar. En iyisi, onun özgürlük isteğini kabul edin. Eğer onâ ne zaman isterse gidebileceği hissini verirseniz, zamanla biraz durulacaktır. Ama buna güvenmemelisiniz. Böyle bir ilişki Başak için tehlikeli olabilir. Çünkü kişiliğinden fazlasıyla ödün vermek zorunda kalabilir. Görev ve hakların iddia edilmediği arkadaşça bir temelde kalın. Çok şakacı ve iyi bir konuşmacıdır. Eğer kötü bir duruma düşerseniz, Yay arkadaşınız elinden gelen yardımı yapacaktır. Ara sıra yaptığı küstahlıklar, arkasında güvensizlik ve sinirliliğini saklamaya çalıştığı bir maskedir.
Eğer yine de evlenmeye cesaret ettiyseniz, onun iyi ahçılığınıza gereken değeri vermemesine kızmayın. Evcimenliğe hiç değer vermez.

Başak Kadını - Oğlak Erkeği


Astrologların hemfikir oldukları şey, Başak ve Oğlağın sadece birbirlerine uyduğudur. Ama araya aşk girerse...
İkiniz de toprak grubunda doğmuşsunuz. Başaktan daha çok uyum, düzen, görev ve sorumluluk arayan tek burç Oğlaktır. Hayatın da düşüncesizliğin hiçbir şekline yer yoktur. Adımlarını dikkatle atar, çünkü ona göre yanlış bir adım ölüm demektir. Hesapsız, ani hareketlere olan korkusu Oğlak erkeğini sekste çekingen yapar. Ama tutuk değildir. Bunlar özellikle ateşli kadınların hoşuna gitmeyecektir.
Oğlak erkeğiyle ilişkiye giren, Başak kadını inisiyatifli olmalıdır. Genelde ilk adımı atan siz olacaksınız,
çünkü Oğlak erkeği aşk işlerinde siz den daha çekingendir. Daha yakın, tanıştığınızda ona güven ve cesaret vermelisiniz. Onu aşağılık kompleksinden asla tamamen kurtaramayacaksınız. Depresif denilebilecek derecede pesimisttir. Bu negatif huy sizin iyimserliğinizle ortak bir yol bulacaktır. Birbirinizi en iyiye tamamlamalısınız.

Başak Kadını - Kova Erkeği

Onun için harika bir akşam yemeği hazırladınız, ama o nihayet üç saatlik gecikmeyle geldiğinde mumlar sonuna kadar yanmış, patatesler soğumuştu...
Kova erkekleri dalgın, unutkandırlar, dakik değildirler. Bazen bu dünyadan değillermiş gibi düşünebilirsiniz. Umutsuz idealistlerdir, olayların akışını değiştirmek isterler ve birisi hayallerini dinlemek istemezse hayal kırıklığına uğrarlar. Çekingen ve gerçekçi Başak kadını olarak, Kova erkeğinin yanında çok fazla sabra ihtiyacınız vardır. Ondan çok farklısınız, bu neden size âşık olduğunu açıklayabilir. Sadece bu bile onu durdurup durduramayacak halde olduğunuzun bir göstergesidir. Eğer Kova erkeğine anne değil de bir sevgili olmak istiyorsanız, onda yardıma muhtaç olduğunuz duygusunu yaratın, aslında gerçekten de öylesiniz. O zaman sadece almayacaktır, verecektir de. Belki hayallerindeki büyük saraylar yerine size rahat bir ev kurar.

Başak Kadını - Balık Erkeği


Balık erkeğiyle her ilişki duygusaldır. İlk etkinin sizi yanıltmasına izin vermeyin. Başak erkeği yumuşak ve korumaya muhtaç görünür, ama Neptün'ün yönettiği karakterinde tehlikeli sığlıklar vardır.
Sizi en çok gerçeklere bağlı olmayışı öfkelendirir. Tamamen içgüdülerine güvenir ve basit ama cesur fikirleriyle sizin tartılmış planlarınızı boşa çıkarabilir. Ama onu hayalperest olarak damgalamayın. Onun riskli fikirlerinin, etki-tepki prensibinin savunucusu olan size, uymasa da geçerli olduğunu farkedeceksiniz.
Kendinizi Balık erkeğine kaptırdınız ve onun hayalciliğiyle uzlaştınız, o zaman ilişkinizin geleceğinden emin olabilirsiniz. Balık erkekleri gerçekten dürüst kocalardır. Çocuk eğitimini onun hayalci doğasına bırakmamalısınız.