Arama

Ne-Yo - Tek Mesaj #5

RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
4 Eylül 2008       Mesaj #5
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi



Ne-Yo

Shaffer Chimere Smith (d. 18 Ekim1982) veya bilinen adıyla Ne-Yo, ABD'li bir R&B şarkıcısı, söz yazarı, dansçı ve yapımcıdır. Smith'in kökenleri Çin ve Afro-Amerikan kökenlerine dayanır.

“In My Own Words” albümü sonrası Chris Brown ve Dem Franchize Boyz ile turneye çıkan Ne-Yo, ilk albümünün sadece Amerika’daki satışlarıyla 2 kez platin plak aldı. Albümü dışında Rihanna, Mario Vazquez ve Beyoncé gibi sanatçıların bestelerine yazdığı başarılı sözlerle de tanındı. 2007 senesinde “Because Of You” adlı 2. albümünü piyasaya sürdü. Beyoncé, Busta Rhymes, Fabolous, Jennifer Hudson ve Trinity Stone'un konuk olarak yer aldığı albüm İngiltere listelerinde 6 numaraya yerleşti. Albümden ilk single’ı albüm ile aynı ismi taşıyan parçasına seçen genç müzisyen, bu single ile Amerika listelerinde 5 numara olmayı başardı.
“Because Of You” albümünden 2. single için“Do You” adlı parçayı seçen Ne-Yo, Whitney Houston, Celine Dion, Britney Spears, Enrique Iglesias ve Michael Jackson’ın albümlerine besteleriyle yardım ediyor. Ayrıca müzisyenliğinin dışında oyunculuk kariyeri de olan sanatçı, “Save the Last Dance II” (2007) ve “Stomp The Yard” (2007) filmleriyle sinema perdelerine yansıdı.
Sanatçının "Year of the Gentleman" ismini taşıyan üçüncü albümünden ilk single "Closer" parçasına seçildi. 2008 yazında yayımlanan albümde konuk sanatçı olarak sürpriz isimler yer aldı.Closeradlı şarkıyla Nerdeyse dünyanın en çok dinlenen şarkısı oldu.Bu şarkıyla birçok ödül alması beklenen Ne-Yo yılın şarkısı ödülüne en yakın isim olarak göze çarpıyor.Geçen yıl fabolousla yaptığı Make Me Betterdüeti şarkısı yılın şarkısı seçilmişti.
Sanatçı, yeni albümü için MTV'ye özel verdiği röportajda şunları söyledi: “Bu parça(Closer) tipik bir r&b şarkısı değil. Tam aksine, İngiltere’de geçirdiğimiz zaman diliminde bizi etkisi altına alan “dans” tınılarından ilham alınarak yazılmış bir şarkı. Günümüzün R&B müziği eski zamanlardakinin yanına bile yaklaşamıyor, ki o zamanlar müzik dediğimiz şey insanda birtakım duygular uyandırırdı. Şimdiyse herkes birbirinin kopyası. Müzisyenler birbirlerini taklit etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Müzikte farklı kıvrımlar, dalgalanmalar vardır. Şimdi yapılan işler ise dümdüz, monoton bir çizgide ilerliyor. Müzik bu değil. Bu çok sıkıcı. Bu yüzden ben de yeni şeyler denemeye karar verdim. İnsanlar bazen sizi sadece bir yönünüzle tanıyıp ona alışıyorlar. Mesela “Dur bir dakika, bu gerçekten sen misin? “So Sick”i, “Sexy Love”ı seviyoruz biz. Bu da nesi?” gibi tepkiler olabiliyor. Yani biraz riskli bir şey yaptığım doğru; fakat hayranlarıma güveniyorum. Benim gerçekten kim olduğumu bilen hayranlarım olduğunu biliyorum. Bu albüm şimdiye kadar ortaya koyduklarımdan çok daha farklı. Sound olarak daha evrensel yani herkese hitap eden bir albüm yaptım. Bunu siyah ya da beyaz müziği, r&b, pop ya da rock şeklinde tanımlayamayız. Sadece iyi müzik.”
Son düzenleyen Safi; 24 Ekim 2015 04:32