Arama


volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
9 Eylül 2008       Mesaj #1
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Ventriküler taşikardi (VT):

Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Yazılanlar, doktor uyarısı ya da uzman önerisi değildir.


Ardarda 3 taneden fazla VPS nin dakikada 100 atım hızından daha hızlı bir frekansla oluşmasına ventriküler taşikardi denir. Frekansı genellikle 100-200/dakika arasındadır. Genellikle P dalgaları yoktur. Ancak, bazen P dalgaları görülürse, bunlarla QRS kompleksleri arasında ilişki yoktur. Ventrikül kompleksleriyle P dalgalarına bağlı oluşan QRS komplekslerinin üst üste gelmesi sonucu füzyon vuruları da izlenebilir. Bu vurular, sinüse bağlı QRS vurularının şekliyle ventrikül vurularının QRS şeklinin arasında bir şekle sahip olup, bir P dalgasından sonra ortaya çıkarlar. Ventriküler salvo: 3 lü atımlardan, 5 li atımlara kadar olan ventriküler taşikardilerde üçlü salvo veya beşli salvo veya beş atımlık ventriküler taşikardi atağı deyimleri kullanılabilir.
Geçici ventriküler taşikardi: 6 atımlık VT lerden 29 saniye süren VT lere geçici ventrikül taşikardisi (unsustained VT) adı verilir.
Kalıcı ventriküler taşikardi: 30 saniye ve daha fazla süren ventrikül taşikardilerine kalıcı (sustained VT) ventrikül taşikardisi denir.
Ventrikül taşikardileri olan hastaların tetkiki ve altta yatan sebebe göre tedavisi yapılmalıdır.
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2016 03:05