Arama

Bayanlara Özel Egzersizler - Tek Mesaj #15

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #15
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Thai Chi yapmayı denediniz mi?
İnsanlara, günlük rutinlerinin bir bölümünü egzersize ayırmaları gerektiğini söylemek kolaydır. Ancak neler yapmaları gerektiğini söylemek zordur. Bazı insanlar maraton koşmaktan veya dağlara tırmanmaktan hoşlanır. Ancak, eğer hayatınızı, veya kollarınızı ve bacaklarınızı, veya eklem noktalarınızı riske atmadan formunuzu korumak istiyorsanız, eski bir savaş sanatı olan ve gölgelerin yavaş bale hareketleriyle boks maçına benzeyen Tai Chi Chuan’ı deneyebilirsiniz.


resim110763


Tai Chi Chuan’ı, benzer egzersizlere sahip, sanki dinsel ve politik hareketlerden oluşan Falun Gong ile karıştırmamanızı öneririz. Tai Chi, güçlü zihinsel odaklanma ile ihtiyatı, zarif hareketlerle gücü, çeviklik ile özellikle yaşlılar için önemli olan dengeyi birleştiriyor.

Tai Chi yapan kişiler, Tai Chi’nin ruhsal ve psikolojik yararlarını yıllardır anlatıyorlar, ancak Batılı bilimadamlarının dikkatini çeken nokta, Tai Chi’nin beden üzerindeki etkileri. Araştırmacılar, Çin ve etrafındaki ülkelerde milyonlarca insanın yıllardır bildiği Tai Chi’yi, şimdi çok çeşitli şekillerde öğreniyorlar.
Oregon Araştırma Enstitüsü’ndeki bilimadamları, Tai Chi’nin sağlıklı ancak inaktif yaşlı erkekler ve kadınlar için çok yararlı olduğunu açıkladılar. Daha önce yapılan araştırmalarda ise, düzenli olarak Tai Chi’ye devam etmenin, yaşlılarda düşmelerin azalmasına yardımcı olduğu belirtilmişti.
Bilimsel olarak atılacak bir sonraki adım, Tai Chi’nin bu konularda gerçekten yardımcı olup olmadığını belirlemek olacak.

Pek çok Tai Chi türü bulunmaktadır, ancak çoğu bir dizi kontrollü hareketlerle veya şekillerle başlar. Tai Chi’ye başlamak için pek çok kitaptan yararlanabilirsiniz, veya sağlık klüplerinde bulunan Tai Chi sınıflarına devam edebilirsiniz. Tai Chi’de diğer bir amaç ise, kendi hızınızda hareket etmenizdir. Tai Chi uzmanı Martin Lee, Tai Chi’yi “ağrı kazanç değildir” diyerek ifade ediyor.

Tai Chi’nin etkilerini görebilmek için, bir kaç ay beklemeniz gerekebilir, ancak etkilerin ortaya çıkmasıyla beraber yeni bir yaşam tarzının kapıları açılmış olur. British Columbia Üniversitesi’nde aile hekimi ve spor doktoru Dr. Karim Khan açıklıyor: “İnsanlar kendilerini iyi hissettiklerinde, yaşamlarında genellikle daha aktif oluyorlar.”

Her egzersiz türünün muhakkak çok yararları vardır. Ancak Stanford Üniversitesi’nde kronik hastalıkları önleme uzmanı William Haskell açıklıyor: “Yaşlı kişiler için, Tai Chi hiçbir zaman bitmeyecek bir egzersiz türü. Ve Tai Chi’ye ek olarak yapılacak yürüyüş, çok çok yararlı olacaktır.” Genç insanların daha sert aerobik hareketlerine ihtiyaçları olabilir, ancak stresin azalması için Tai Chi’den de yararlanabilirler.

Tai Chi’deki en güzel şey, insanların bunu hoşlanarak yapması, böylece insanlar yararların ortaya çıkmasına yetecek süre bu egzersizlere devam ediyorlar. Sizin için iyi olan bir şeyin aynı zamanda eğlenceli olması, ona devam etmenize yardımcı oluyor.

Son düzenleyen Efulim; 19 Ocak 2012 12:45 Sebep: sayfa düzeni.