Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
1 Kasım 2008       Mesaj #5
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
İslam dininin kutsal kitabı olan Kuran'da sık sık adı anılan Hz. İbra­him'in gene Kuran'da yer alan yaşamöyküsü Hıristiyan ya da Yahudi dininin kutsal kitap­larında anlatılanlardan oldukça farklıdır. Ku-ran'a göre Hz. İbrahim Babilliler'e peygam­ber olarak gönderilmişti. Ama Babilliler ona inanmadılar ve putlara tapınmayı sürdürdü­ler. Hz. İbrahim bu putları kırınca Babil Hükümdarı Nemrud onu ateşe attı. Bir muci­ze sonucu ateş gül bahçesine dönüşüverince halkın bir bölümü ona inandı.

hzibrahimcy7

Hz. İbrahim, ailesi ve kendisine inananlarla birlikte Babil'den ayrılarak Kudüs'e gitti. Karısı Sârâ'nın çocuğu olmadığından Hacer adlı bir cariyeyle evlendi ve ondan bir oğlu oldu. Çocuğun adını İsmail koydular. Hz. İbrahim oğluyla birlikte Mekke'ye gittiği sıra­da gördüğü bir rüyada Tanrı ondan oğlu İsmail'i kurban etmesini istedi. Hz. İbrahim Tanrı'nın bu dileğini yerine getireceği sırada bir vahiyle bunun bir sınav olduğu bildirildi ve kurban etmesi için gökten bir koç indirildi.
Tanrı kendisine inaı anlar için bir ibadet yeri yapmasını buyuruma Hz. İbrahim Kabe'yi kurdu. Bu arada lir mucize oldu ve Hz. İbrahim'in karısı Sârâ da bir çocuk dünyaya getirdi. Çocuğa İsha i adı verildi. Hz. İbrahim 175 yıl yaşadıktan onra öldü. Kuran'da en çok övülen peygamberlerden olan Hz. İbra­him yaşamı boyun :a Tanrı'nın tek olduğu inancını yaymaya ça ışmıştı. Kuran'a göre, in­sanlar putlara tapmayı sürdürünce önce Hz. Musa, ardından Hz, İsa, en son peygamber olarak da Hz. Mühammed gönderilmiştir.


MsxLabs & TemelBritannica
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....