Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Kasım 2008       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Kutsal Kitap'ın Eski Ahit bölümünde ve Kuran'da adı geçen önemli peygamberlerden biridir. Nuh Tufanı olarak bilinen büyük sel baskını ve insanlığın Nuh Peygamber'in soyundan yeniden türeyişi Musevi, Hıristiyan ve İslam inancında önemli bir yer tutar. Kuran ve Kutsal Kitap'ta Nuh'un öyküsü, benzer biçimde, ama belirli farklılıklarla anlatılır.
Kutsal Kitap'a göre, yarattığı insanların yozlaştıklarını gören Tanrı dünyayı büyük bir sel baskını ile yok etmeye karar verir. Günah­sız ve inançlı bir insan olan Nuh, Tanrı tarafından insan soyunun sürdürülmesi için seçilmiştir. Nuh'a büyük bir gemi yaparak yanına eşini, oğulları Ham, Sam ve Yafes ile eşlerini, her tür hayvan, kuş ve böcekten birer erkek ve dişiyi almasını söyler.
Sonra Tufan başlar ve dünyayı sel suları kaplar. Sular çekilirken, Nuh'un gemisi Ağrı (Ararat) Dağı'nın tepesinde karaya oturur. Nuh pencereyi açarak bir güvercini dışarı bırakır, ama kuş konacak kuru bir yer bula­madan geri döner. Yedi gün sonra Nuh onu gene dışarıya salar. Kuş bu kez gagasında bir zeytin dalı ile geri döner. Nuh, yedi gün daha bekledikten sonra kuşu üçüncü kez gönderir ve kuş geri dönmeyince onun kuru topraklar bulmuş olduğunu anlar. Ardından, Tanrı Nuh'a bütün insanlar ve hayvanlarla birlikte gemiden çıkmasını buyurur ve bir daha dün­yayı sele boğmayacağına söz verir. Bu sözünü insanlara anımsatmak için de, bulutların ara­sına gökkuşağını yerleştirir.

hznuhct9

Kuran'da ise, Allah tarafından peygamber olarak gönderilen Nuh'un, puta tapan insanla­rı doğru yola döndüremeyince, Allah'a yalvararak bütün kâfirlerin yok edilmesini istediği anlatılır. Tufan'da, aralarında Nuh'un bir oğlunun da bulunduğu tüm kâfirler ölür. Kuran a göre Nuh'un gemisinin karaya otur­duğu yer de Kutsal Kitap'tan farklı olarak Cudi Dağı'dır.
Tufan'la ilgili bu öykü ile Babilliler'in Tufan efsaneleri arasında yakın bir benzerlik vardır. Bu efsaneler, üzerine Gılgamış Desta­nı yazılı, yaklaşık 4.500 yıllık kil tabletlerin bulunmasıyla öğrenilmiştir (bak. gılgamış destanı). Ayrıca, Eski Yunan'da ve İÖ 6. yüzyıldaki bir Hint efsanesinde de benzer Tufan inanışlarından söz edilmektedir.
Sir Leonard Woolley'nin 1922-34 arasında, bugün Irak'ta bulunan Ur kentinde yaptığı kazıların, İÖ 3000 dolaylarında yörede Tu-fan'a benzer olayların yaşanmış olduğunu ortaya koyduğu genellikle kabul edilir. Büyük olasılıkla. Kutsal Kitap'ta yer alan öykü bu olaydan kaynaklanmıştır.

MsxLabs & TemelBritannica
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....