Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Çizgi Grafiği Nedir?
Anket, istatistik gibi araştırma sonuçlarını gösteren ve tüm verilerin bir çizgi üzerinde kesiştiği grafik türü. Çizgi grafiği okumak için önce grafik üzerinde bir nokta belirlenir. Bu noktanın yatay ve düşey eksenlerdeki değerlerinden yararlanılır.

Çizgi Grafiğinin Kullanım Alanları
Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerin çizgi ile ifade edilerek gösterilmesine çizgi grafiği denir.Çok yönlü kullanma imkanı olduğu için en çok kullanılan grafiktir.Hastanelerde ,hastaların günlük vücut sıcaklıkları genellikle bu tür grafiklerle gösterilir. Bir dikey , bir yatay çizgi çizilir ve bunlar eşit aralıklarla bölünür.
66551d1524523555 matematikte grafik kullanimi ve grafik cesitleri tab1

Sistem Odaları
Otomasyon
Proses kontrol
Akıllı ev uygulamaları
Sera sistemleri
Tavukçuluk sistemleri
Soğuk Odalar
Lojistik uygulamala
Hastanede
Kütüphanede

Sütun Grafiği Nedir?
Bir sütun grafiği bir süre içindeki veri değişikliklerini gösterir veya öğeler arasındaki zıtlıkları resimler. Zaman içindeki farkları vurgulamak için kategoriler yatay olarak, değerler dikey olarak düzenlenmiştir.

Toplanan bilgilerin sütun şeklindeki grafik ile gösterilmesine sütun grafiği denir.Bu tip grafikte gösterilmek istenen değerler sütun veya çubuklarla ifade edilir. Çizgi grafiğinde olduğu gibi dikey ve yatay çizgiler çizilir ve eşit aralıklarla bölünür.Karşılaştırılacak değerler bu aralıklar üzerinde işaretlenir. Aynı genişlikte sütunlar bu işaretlere kadar uzatılır.

Sütun Grafiğinin Kullanım Alanları
Sütun grafiğinde iki eksen vardır. Yatay eksende ve düşey eksende ölçülen değerlerin birbirine göre durumları sütunlarla (çubuklarla) belirtilir. Yatay eksende incelediğimiz bir değere göre, düşey eksendeki değişimi görebiliriz.
  • Ürün hasılatlarının yıllara dağılımı
  • Fabrikada üretilen ürünlerin üretim miktarları (aya-yıla göre)
  • Bir kentte ya da ülkede yıllara bağlı yağışlar
  • Bir okuldan mezun olan öğrenci sayısının yıllara göre dağılımı
  • Ülkeler arası üretim karşılaştırması
  • Bir forum sitesine günde gelen mesaj sayısının incelenmesi
DEVAMI Matematikte Grafik Kullanımı ve Grafik Çeşitleri
Son düzenleyen Safi; 24 Nisan 2018 01:54
Quo vadis?