Arama


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
30 Kasım 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İyi kızlar bilinçli veya bilinçsiz olarak, sekse meraklı, zorlayıcı ve anlayışsız erkeklerden kaçıyorlar.

Türkiye’de her 10 kadından biri vajinismus sorunu yaşıyor. Cinselliklerini kontrol altında tutmaları öğretilen bu iyi kızlar, evlenince kasılan kasları yüzünden cinsel birleşmeyi başaramıyor. Bu işin bilinen yanı. Yeni olansa şu: İyi kız olmanın bedelini ağır ödeyen bu kadınlar, garip bir şekilde "iyi erkekler"i seçiyor. Yani birçoğunun kocaları da cinsellikten korkuyor ve daha önce deneyim yaşamamış. Bilinçli veya bilinçsiz olarak, sekse meraklı, zorlayıcı ve anlayışsız erkeklerden kaçıyorlar. Tercihleri nazik, kibar ve pasif erkekler.

Azımsanmayacak sayıda vajinismuslu kadın, kendine uygun bir eş buluyor. 3 kez vajinismuslu kadınlarla evlenen, ilk iki evliliği cinsel birleşme olmadan biten ve son evliliğinde ise tedaviye giden erkek hasta bile var.

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Şahin’e göre, cinselliğe ilişkin korku ve çekingenlikleri olan erkek ve kadınlar birbirlerini seçiyorlar. Genelikle birleşme dışındaki cinsel etkinliklerden hoşlanıyorlar. "Tüm vajinismuslular ve eşleri aynı değil tabii ki. Ama bahsettiğimiz gruptaki vajinismuslular cinselliği erkeğin kadına yaptığı kötü ve kirli bir şey şeklinde algılıyorlar" diyor.

Vajinismuslu kadınların eş seçimlerinde en önemli ölçütleri, onları diğer erkeklerden farklı görmeleri. Bu erkekleri seçerek, cinsel ilişki kuramadıkları için aşağılanmaktan, şiddete uğramaktan ya da cinsel ilişkiye zorlanmaktan kurtuluyorlar. Bu yazıyı okuyan birçok vajinismuslu, "Ama ben eşimi seçerken vajinismus olduğumu bilmiyordum ki! Bilmediğim bir şeye karşı önceden önlem almış olamam" diye itiraz edebilir. Ama bilinçaltındaki korku onları, kendilerine uygun erkek seçmeye itiyor. Anlayışlı, kadınlara baskı yapmayan, cinsel ilişki için ısrar etmeyen, cinsel birleşmemeyi çok dert etmeyecek bir erkeği seçiyorlar.

İKİ TARAF DA BABADAN YANA SIKINTILI
Vajinismus ahlaki baskı uygulayan babaların kızlarında daha sık ortaya çıkıyor. Babaları baskın ve tehditkar, anneleri seksten hoşlanmayan kadınlar. Anne-baba ilişkisinde şiddet, çatışma görülüyor. Seçtikleri erkekler de ailelerinde benzer sorunlar yaşamış. Annelerine sert davranan babalarından rahatsızlar. Babalarına benzemek istemiyorlar. Kadın ve eşi, birbirini kırmaktan korkuyor. Kocaların başka kadınlarla da cinsel deneyimleri sınırlı. Belki de hiç olmamış. Cinsel yakınlaşmaları dokunma ve öpüşmeden ileri gitmemiş. Evlendikten sonra da cinsel ilişkiden kaçınma, eşler arasında tam bir anlaşma içinde sürdürülüyor.

BAŞKA ERKEK OLSA ÇOKTAN ÇEKİP GİDERDİ
Bazı erkeklerin de cinsel birleşmeye ilişkin korkuları var. Bir kısmı cinsel birleşmenin kadına "çok zarar" vereceğinden korkuyor. Bir kısmı ise cinsel birleşme sırasında kendileri zarar görmekten korkuyor. Doç. Dr. Şahin, "Bazı kadınlar eşlerinin anlayışlı olmasına şaşırıyor: Başka erkek olsa yıllardır cinsel ilişki kurmadan yaşamak istemez, benden boşanırdı, diyor. Oysa bu erkekler için, cinsel birleşmenin olmaması ideal bir durum" diyor. Nitekim bazı vajinismuslu kadınlar, eşlerinden ayrıldıktan sonra başka bir erkekle cinsel ilişki kurabiliyorlar.

EŞ KUTSAL BİR KADINDIR SEKS BAŞKASIYLA YAŞANIR
Bu erkekler kadınları kırılgan, hassas, kolay incinebilir olarak görüyorlar. "Madonna-Fahışe Sendromu" yaşıyorlar. Yani "seks fahişeler içindir, bir eş ise saf ve masumdur" diye düşünüyorlar. Eşlerinin cinsel birleşme istememesini ya da korkmasını, temiz ve iffetli olmalarına yoruyorlar. Cinsel birleşme olmadan 10-20 yıl belki daha uzun süre yaşayan çiftler var.

Doç. Dr. Şahin, "Sevdikleri, saygı duydukları eşleriyle cinsel birleşme yaşamaktan kaçınıyorlar. Çok sık olmasa da bazen vajinismuslu bir kadınla evliliğini sürdüren ve eşini çok seven, ne tedavi olmak ne de ayrılmak isteyen bu erkekler, hafif bulduğu ve sevmediği başka kadınlarla cinsel ilişki kuruyorlar" diyor.

ERKEKLER 19 KADINLAR 19 BUÇUK
Türkiye’de cinsel tedavi merkezlerine başvuran her iki kadından birinin derdi vajinismus. CETAD’ın (Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği) 20 ilde, 16 yaş ve üstü 508 kadınla yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de her 10 kadından biri vajinismus sorunu yaşıyor. Bu, vajinismusun yüzde 1-6 civarında görüldüğü Batılı ülkelere göre yüksek bir oran. Sözkonusu araştırmaya göre kadınların yüzde 54’ünün ilk cinsel birleşme veya birleşme denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Başarısızlığa nedeni ise korku, kasılma, acı hissi ya da kaçınmaları. Kadınlarda ilk cinsel birleşme ortalama yaşı 19.5, erkeklerde ise 19. Vajinismuslu kadınlarla ilgili bir bilgi daha: Psikoseksüel gelişimleri biyolojik yaşlarından geride. Yani, psikoseksüel açıdan çocuksular.

VAJİNİSMUSLU KADIN ERKEĞİ İKTİDARSIZ YAPABİLİYOR
Vajinismuslu kadınlarla evlenen ve buna bağlı cinsel sorun yaşayan bir grup erkek de var. Bir kısmı eskiden beri cinsel sorun yaşıyor, bir kısmında da tekrarlanan başarısız cinsel denemelere tepki olarak cinsel işlev bozukluğu gelişiyor. En sık rastlanan cinsel sorun, ereksiyon güçlüğü. Bazen de vajinismus tedavisi için başvuran kadınların sadece biraz korktuğu, ancak erkekte sertleşme sorunu bulunduğu anlaşılıyor. Bazen de tersi oluyor. Erkek ereksiyon sorunu nedeniyle hekime başvuruyor ama sorunun vajinismuslu eşten ötürü geliştiği anlaşılıyor.

TAMAMLANAMAYAN EVLİLİK
Vajinismusla yaşayan çiftlerin evlilikleri, "tamamlanamayan evlilik" şeklinde tanımlanıyor. Ancak tüm yaşananlar bu çiftlerin cinsel yaşamlarının olmadığı anlamına gelmiyor. Düzenli olarak sevişiyor ve sürtünerek boşalabiliyorlar. Hatta sürtünme doğrudan klitorisi uyardığı için vajinismuslularda orgazm olma oranı daha da yüksek. Vajinismus nedeniyle boşanan çiftlerin sayısı az. Çiftin cinsellikle ilgili korkuları ve kaçınmaları ortak olduğundan birbirlerine uygunlar. Birbirlerini kolay kolay bırakmıyorlar.


ENSONHABER
Son düzenleyen Efulim; 19 Ocak 2012 13:01 Sebep: sayfa düzeni.