Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Aralık 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Tarkan Tevetoğlu


Tarkan Tevetoğlu (d. 17 Ekim 1972, Alzey, Almanya), daha çok bilinen adıyla Tarkan, 1991 yılından bu yana yaptığı müzikle yurtiçi ve yurtdışında bir çok başarı elde edip, ödüller kazanmış, 17 milyona yakın plak, kaset, CD ve şarkı satmış Türk pop şarkıcısıdır.
Başarıları nedeniyle Türk basını tarafından Megastar, yabancı basın tarafından Pop'un Prensi olarak nitelendirilmektedir.


Özgeçmiş [


Tarkan 17 Ekim 1972 yılında Almanya'nın Frankfurt yakınlarındaki Alzey kasabasında doğdu. 6 çocuklu ailenin 5. çocuğu.
Almanyada bir süre yaşadıktan sonra ailesiyle Türkiye'ye dönen Tarkan, liseyi Karamürsel Lisesinde bitirdikten sonra müzik eğitimini Karamürsel Musiki Cemiyeti ve ardından da Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde aldı.[1]
Aşağıda Tarkan'ın albümleri listelenmektedir :
  • 1992: Yine Sensiz
  • 1994: Aacayipsin
  • 1997: Ölürüm Sana
  • 1998: Tarkan
  • 2001: Karma
  • 2006: Come Closer
  • 2007: Metamorfoz
Alıntı

Hadise


Hayatı ve kariyeri


Hadise, 22 Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivas'lı Çerkes bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, bir Belçika televizyon kanalında, Türkiye'de "Pop Star"ın bir benzeri olan, "Pop Idol" isimli yarışmasında 2003 yılında farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmemiş olmasına rağmen, albüm çıkarması için yapımcılardan teklifler aldı.
Hadise'nin ilk single'ı Sweat (Terle) 1 Kasım 2004'de çıktı ve bu single'ın hit olmasıyla klipleri müzik kanallarında sık sık gösterilmeye başlandı. İkinci single'ı Stir Me Up (Kışkırt Beni) 6 Mayıs 2005'de çıktı ve Avrupa genelinde yankı buldu. Özellikle albümün çıkış parçası "Stir Me Up" o yılın pek çok Summer Hits albümüne girdi. Üçüncü single'ının adı olan Milk Chocolate Girl (Sütlü Çikolata Kız) 9 Ekim 2005'de piyasaya sürüldü ve albümün adı zamanla Hadise'nin lakabı haline geldi. Dördüncü single'ı Ain't No Love Lost (13 Ocak 2006) albümündeki Ain't No Love Lost adlı şarkının Burdayım adıyla Türkçe bir versiyonu da oluşturuldu. Hadise'nin beşinci single'ı Bad Boy (Kötü Çocuk) 4 Ağustos 2006'da yaz sezonunda piyasaya sürüldü ve önceki albümler gibi dinleyici kitlesinden olumlu tepkiler aldı. Hadise, 3 Ekim 2007'de tarihinde yeni single çalışması olan "A Good Kiss"'i piyasaya çıkardı ve klibini İstanbul'da çekti. 2008 yaz dönemine yeni bir albüm ile girmeye hazırlanan Hadise, Bodrum'da Halikarnas Disko'da verdiği bir konserle diskoteğin 2008 yaz sezonunun açılışını yapan şarkıcı oldu.[1] Yeni albümünün My Body adlı şarkısına çektiği klipte yer alan, Hadise ve bir kaza mankeni arasındaki "sevişme" sahneleri medyada özel ilgi konusu oldu. [2] Sözleri Sezen Aksu'ya ait olan Deli Oğlan şarkısının klibini ise, klip çekilmiş olmasına rağmen, klibinde birlikte oynadığı Sertan Tan ile klip görüntülerinin medyaya reklam amaçlı sızdırılması nedeniyle, onun görüntülerini klibinden çıkararak yeniden düzenleme kararı aldı. [3]
Türkiye'de Nisan 2006'dan beri Runltd. menejerlik şirketi (Süheyl Atay) ile çalışmaktadır. Türkiye'deki ilk konserini ise, İzmir "Loop" Kulübünde aynı tarihlerde verdi. 2006 senesinde sık sık Türkiye'ye gelen Hadise başta Beyaz Show olmak üzere pek çok program ve etkinliklerde yer aldı. Bu arada hayranı olduğu Tarkan'la sahneye çıkma fırsatı da yakaladı. Maxim, Esquire, Tempo ve Aktüel dergilerine kapak oldu. Serdar Ortaç'ın 2008 yazında piyasaya çıkan Nefes albümünde yer alan Düşman adlı şarkıda Ortaç'la düet yaptı.
Christina Aguilera, Brandy ve Beyoncé gibi isimleri örnek aldığını belirten Hadise, müziğinde etkilendiği sanatçılar arasında Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'yu sayıyor. Şarkılarında klasik müzik, rock, soul ve dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını belirtiyor.
Hadise iyi derecede Felemenkçe, Flamanca, Fransızca, Almanca, Türkçe ve İngilizce biliyor. Belçika'nın Hasselt şehrinde pazarlama üzerine lisans yaptı. Tüm boş zamanlarını müziğe ayırıyor ve genellikle söz yazıyor, beste yapıyor, stüdyo kayıtları ve konserler arasında koşturuyor. Eurovision 2009 da Türkiye'yi Temsil edecek.
Her ne kadar, arkadaşı Kate Ryan'ın Eurovision 2006'da yarı finalde elenmesinden sonra, Hadise Eurovision'a katılmayı hiç bir zaman düşünmeyeceğini belirtmiş olsa da, Moskova'da düzenlenecek Eurovision 2009'a Türkiye adına katılması için teklif götüreceği adaylar arasında Şebnem Ferah ile birlikte adı geçerken[4] Eurovision 2009 da Belçika'yı geri çeviren ve Türkiye'yi temsil edeceği kesinleşen[5] Hadise bunu "Belçika'da birkaç tane ödül aldım, orada güzel başarılar yakaladım ve bunlar gurur verici şeyler tabii ki ama Türkiye'de de bunları yapmak istiyorum. Türkiye adına da başarılar yakalamak, ödüller almak istiyorum. bu yüzden seçeneğim Türkiye'dir" [6] sözleriyle açıklamıştır. Şarkının dili henüz kesin olarak belirlenmemiş olsa da, TRT şarkının sözü için Sezen Aksu ile bestesi için de Sinan Akçil ile anlaşmıştır. Hadise, Sezen Aksu'nun Deli Oğlan şarkısındaki gibi yine söz yazarı olduğunun kesinleşmesinden sonra "Sezen Aksu benim uğurum. Onun şarkılarını ölene kadar söyleyeceğim. Çok şanslıyım." diye bir açıklama yapmıştır.[7]
2005 "Sweat" - 2006 "Sweat - Special Edition" - 2008 "Hadise"

Teoman


Teoman, (tam adı Fazlı Teoman Yakupoğlu, d. 20 Kasım 1967, İstanbul) Türk rock müzik bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu. Kendisiyle aynı adı taşıyan ilk albümünün piyasaya çıkmasından itibaren sürekli olarak yükselen başarı grafiği çizdi. Sinemaya duyduğu ilgi ise onu yapımcılığa ve senaristliğe yöneltti.
İstanbul'un Tünel semtimde doğmuş olan şarkıcının kardeşi yoktur. Avukat olan babası , sanatçı 2,5 yaşındaken öldü. Liseyi Kültür Kolejinde okuduktan sonra lisans öğrenimi için Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümüne kaydoldu ve bu bölümü bitirdi. Masterını ise İstanbul Üniversitesi'nde Kadın araştırmaları üzerine yapmak istedi ancak "Çizgi Romanda Kadının Rolü" konulu tezi beğenilmeyince yarım kaldı.
Sanatçı müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başladı. Grubun dağılmasından sonra ise Mavi Sakal , Indians , Black Rose gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti. 1997 yılında Roxy Müzik Yarışmasında 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısıda en iyi söz ödülüne layık görüldü . Sanatçının ilk albümü de aynı yıl çıktı.
2000 yılında Altın Kelebek en iyi pop sanatçısı ödülünü aldı. Sanatçı şu anda Cihangir'de oturmaktadır ve şarkılarındaki ilham kaynağının Beyoğlu olduğunu belirtmektedir.
23 Aralık 2007 tarihinde tarihinde Söz - Müzik Teoman isimli yeni albümünü çıkartmıştır. Albümde çeşitli sanatçılar Teoman'a ait şarkıları seslendirmektedir.
Teoman 2008 yılının Aralık ayında tamamen yepyeni şarkıların olacağı İnsanlık Halleri isimli albümünü piyasa sürecektir.Fakat albümün ne zaman çıkacağı kesin değildir , 2009'a sarkacak gibi.
Ayrıca Teoman İnsanlık Halleri albümünden sonra veya önce Söz Müzik Teoman 2 adlı albümünü çıkaracaktır.


Stüdyo Albümleri [değiştir]

  • Teoman (1996) 9 Ekim
  • O (1998) 17 Ağustos
  • Onyedi (2000) 6 Temmuz
  • Gönülçelen (2001) 8 Eylül
  • Teoman (2003) 12 Mart
  • En güzel Hikayem (2004) 19 Mayıs
  • Renkli Rüyalar Oteli (2005) 13 Aralık
  • İnsanlık Halleri (Henüz belli değildir.)

Derleme/ Seçki Albümleri [değiştir]

  • Best Of Teoman (2004) 12 Kasım
  • Söz Müzik Teoman (2007) 23 Aralık
  • Söz Müzik Teoman 2 (Henüz belli değildir.)

Remix ve Single'lar [değiştir]

  • Remixler (2001) 15 Mart
  • İstanbul'da Sonbahar Remixler (2002) 5 Ekim

Film Müziği Albümleri [değiştir]

  • Balans ve Manevra (3 Aralık 2005)
  • Romantik (3 Eylül 2007)

Canlı Performans/ Konser Albümleri [değiştir]

  • Teoman-Bülent Ortaçgil Konser (9 Nisan 2007)