Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ocak 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ 1
Bir varmış bir yokmuş. Evvel za­man içinde, kalbur saman içinde, keçiler berber iken, develer tellal iken, mandalar hamal iken, horoz­lar imam iken.. Ben dedemin beşi­ğini, tıngır mıngır sallar iken. Anam kaptı yarmayı, ben kavradım sarma­yı-Anam dedi bırak sarmayı.. Ben dedim, sen de bırak yarma­yı. Anam bı­raktı yarmayı.. Fırladım kaçtım anahtar deliğin­den. Gittim, git­tim.. Tam altı ay yürü­düm.. Arkama bir baktım ki ne göre­yim? Bir karış yol gitmişim. Neyse tekrar başladım yürümeye, bu kez, bir altı ay daha gittim. Bir kulak ver­dim ki, tellallar bağırıyor. "Kırk ka­zan keşkekle kırk kazan yoğurdu kim yiyecek?" diye. Hemen eve git­tim. Bir kavak ağacı vardı, kırk kişi tuttum yontturdum; kırk kişi tuttum oydurdum. Bir kepçe yaptırdım. Omuzladım kaldırdım, dizlerimi dal­dırdım.. Kırk kazan keşkekle kırk ka­zan yoğurdu, o kepçeye aldırdım. Öyle bir yuttum ki, dudaklarımın bi­le haberi olmadı..
Neyse ayrıldım oradan. Gittim gittim, bir memlekete vardım. Bir kahveye girdim. Baktım hepsinin gözleri parlıyor. Gözleriniz neden parlıyor öyle? dedim. Evlendik de ondan, dediler. Beni de evlendirin dedim, olur dediler.
Aldılar bana bir kız. Boyunu sor­san minare kadar, gözleri lokma ta­vası, memeleri un çuvalı kadar. Sü­mükleri sarkar, görenler korkar.. Al-lahım yandım dedim beni kurtar.. Kaç bakalım kaçmaz mısın.. Git ba­kalım gitmez misin. İndim sarayın bahçesine. Baktım ki çiçekçiler çiçek, gülcüler gül aşılıyor. Haşlama-cılar haşlama haşlıyor.. Susun! Ma­salcı masala başlıyor.
Kaynak
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.