Arama

Saç nasıl çabuk uzar? - Tek Mesaj #4

Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
3 Ocak 2009       Mesaj #4
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi

Hızlı Saç Uzatmak İçin Öneriler


Saçımız gün içerisinde havadan ve pek çok etmenden etkilenir. Bu etmenlerin zararlarını ortadan kaldırmak için ise pek çok yöntem mevcut.

Saçınızı uzatırken saçınıza ilk olarak canlılık kazandırmalısınız. Saçınızın kaybettiği keratin, biyotin ve demiri sağlayarak sağlıklı, bakımlı, gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçınızı sık sık kestirin. Saçlarınızı kestirdiğinizde saçlarınız daha sağlıklı ve dolgun şekilde uzar.

Hızlı saç uzatma yöntemleri arasında en önemlisi saç derisini temiz tutmaktır. Bunun için saç derinize haftada bir kimsayal madde bulundurmayan ürünlerle masaj yapabilirsiniz.

Gündelik yaşamda kullandığımız pek çok ürün saçlarımız için oldukça yararlıdır. Artık pek çok yerde bulabileceğiniz yağlarla saçlarınızı daha canlı, bakımlı ve parlak hale getirebilir aynı zamanda saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Bol bol su için. Su metabolizmanızı hızlandırır ve vücudunuzdan toksinlerinizi atmanıza yardımcı olur. Bu da saçlarınızın daha güçlü ve nemli kalmasını sağlar. Nemli saçlar kolayca kırılmaz ve yıpranmaz.

Saçlarınızı sabah ve akşam tarayın. Saç taramak, baştaki kan akışını hızlandırdığı için saçın daha hızlı uzamasını sağlar.

Bolca protein tüketin. Protein saçlarınızın gücünü arttırmakla birlikte çok hızlı uzamalarına da yardımcı olur.

Isırgan otu kürü: Saçlar için faydalı olan vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran ısırgan otu, saçlarınızı kökten uca besleyerek koruma altına alır, daha dolgun ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlar.

1 bardak suyun içinde ısırgan otunu sapları ve yaprakları ile birlikte 4 dakika kısık ateşte kaynatın. Kaynattıktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın ve süzüp suyu otlardan arındırın. Ilık haldeki ısırgan otu suyunu parmaklarınızı kullanarak saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı ılık su kullanarak durulayın. Haftada 2 kez düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Buğday tohumu yağı: Buğday tohumunda bulunan A, D ve E vitaminleri saçlarınızı besler ve hızlı uzamasını sağlar. Saçların ihtiyaç duyduğu proteini de barındıran buğday tohumu yağı ile saçlarınıza bakım uygulayabilirsiniz. 3 yada 4 damla saç diplerinize buğday tohumu yağından damlatıp parmaklarınızla saçlarınıza masaj yaparak yağı yedirin. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı ılık su kullanarak temizleyin.

Yeşil çay kürü: Yeşil çayın insan sağlığına olan faydalarından biri de saç bakımıdır. Her gün 3 fincanı geçmeyecek şekilde yeşil çay içerek saçlarınızın daha parlak ve daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Saç dökülmesini önleyen yeşil çay, saçlarını hızlıca uzatmak isteyenlerin de ilk tercihi oluyor.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:41