Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
1.2.5. Allah'tan Aldığı Mesajları Olduğu Gibi İnsanlara Bildirmek

Peygamberlerin Allah'tan aldıkları mesajları olduğu gibi insanlara bildirmesi ne anlama gelir?
Peygamberin Allah'tan aldıkları mesajları olduğu gibi insanlara bildirmeleri; onların kendilerine verimleş olan elçilik görevini tam olarak yapmaları anlamına gelir. Peygamberler kendilerine verilen görevi ihmal etmeden en iyi şekilde yerine getirirler. Bu nitelik zaten peygamberlik görevinin varlık nedenidir. Yüce Allah bu gerçeği Kur'an'da şöyle belirtmiştir: "Ey peygamber! Rabbinden sana indirileni ulaştır. Eğer bunu yapmazsan onun elçiliğini yapmamış olursun. Allah beni insanlardan korur." (Maide 67)
  • Peygamberlerin temel görevi nedir?

Peygamberlerin temel görevi, Allah'tan aldıkları mesajları olduğu gibi insanlara bildirmektir. Buna "tebliğ" denir. Peygamberlerin Allah'ın aldıkları mesajları insanlardan gizlemesi düşünülemez. Onların Allah'tan aldıkları mesajları artırma veya eksiltme yetkileri de yoktur. Yine bu emir ve yasakları susarak veya gizleyerek insanlardan uzak tutmazlar. Konu ile ilgili olarak Yüce Allah Kur'an'da şöyle buyurmaktadır: "Eğer (peygamber bize atfen bazı sözleri uydurmuş olsaydı, elbette onu biz kudretimizle yakalardık'" (Hakka 44-45)
  • Peygamberlerin tebliğ görevini yaparken herhangi baskı ve zorlamaya başvurmamışlardır.
Peygamberler dini tebliğ ederken, dini esasları açıklama, öğretme, uygulama, öğretip uyguladıkları kontrol ve düzeltme, insanları kötülüklerden temizleme ve arındırma görevlerini yerine getiriler. Bu görevini yerine getirirken herhangi bir baskı ve zorlamaya başvurmamışlardır. Ayrıca ilahi mesajı insanlara ulaştırmak için birçok peygamber sıkıntı çekmiş ve bu sıkıntılara katlanmışlardır. Ölüm tehdidine ve tehlikesine rağmen görevlerini yapmaktan vazgeçmemişlerdir. (Anlatım: Osman Ay)
Quo vadis?