Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Zonguldak'ta trafik ekipleri, tüm uyarılara rağmen kırmızı ışıkta geçen yayaların oranın yüksek olması nedeniyle ilginç bir ceza yöntemi uyguladı. Işıklarda bulunan polislerin gözleri önünde kırmızı ışıkta geçen yayalar, polis ekipleri tarafından yaya geçidi ve şıklarda meydana gelen kazalar gösterilerek, yanlışları anlatıldı.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Ekipleri tarafından İçişleri Bakanlığı'nın, "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Yolları" Projeleri kapsamında yayaların trafik güvenliği ve eğitilmesi amacıyla kırmızı ışıkta geçenlere ilginç ceza yöntemi uygulandı. Proje kapsamında yayaların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesini hedefleyen ekipler, trafik ışıklarında bekleyerek, kuralları ihlal eden sürücüleri tespit etti. Bazı yayalar dalgın olduğu gözlenirken bazılarının ise polislere baka baka karşıya geçmesi dikkat çekti.

Polis tarafından ekip otosunun yanına çağrılan yayalar, ceza yemenin korkusu ile hata yaptıklarını söyleyerek polislerden özür dilediler. Trafik ışıklarında geçen yayaları ekip otosunun yanına çağırarak, dizüstü bilgisayarda bulunan daha önceki ilginç kaza görüntüleri ve animasyonlar izlettirdi. Görüntü izletilmesine şaşıran yayalar görüntüleri ise izledikten sonra polislere teşekkür etti. Bazı genç yayalarda şehir içinde süratli aracın geçmeyeceğini söyleyerek haklı çıkmak istemeleri ise gözden kaçmadı.

Trafik kurallarına araç sürücülerin değil tüm yayalarında uymak zorunda olduğunu belirten polisler, "Trafik kural ve kaidelerine sadece araç sürücüleri uymak zorunda olduğuna dair düşünenler var. Bu kurallar, yayalar içinde geçerlidir. Aksi durum sözkonusu olduğunda Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre kırmızı ışıkta geçen yayalara 55 YTL para cezası kesilir. Bu kez kırmızı ışıkta geçilmesi halinde başımıza gelebilecek en kötü olayları gösteriyoruz. Kurallara uyulmadığı sürüce de ceza işlemlerine başlayacağız" diyerek yayaları uyardı.
Son düzenleyen Safi; 27 Şubat 2017 01:05
Quo vadis?