Arama

Fethullah Gülen - Tek Mesaj #3

MaRCeLLCaT - avatarı
MaRCeLLCaT
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #3
MaRCeLLCaT - avatarı
Ziyaretçi
BOMBALAR, İNSANLIĞIN VİCDANINI KANATIYOR...
1786980507495a55b56d591Fethullah Gülen, İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdi. 21. yüzyılda insanların, abluka altına alınarak üzerlerine bomba yağdırılmasının insanlığın ortak vicdanını kanattığına dikkat çeken Gülen, uluslararası örgütlere çağrıda bulundu: "Vicdanları rahatlatacak adımlar atılmasını diliyorum."

Fethullah Gülen, 300 civarında insanın ölümüne, bine yakın kişinin de yaralanmasına sebep olan İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdi. 21. yüzyılda insanların açlık ve sefaletle baş başa bırakılıp, abluka altına alınarak üzerlerine bomba yağdırılmasının insanlığın ortak vicdanını kanattığına dikkat çeken Gülen, uluslararası örgütlere çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği ve sivil toplum kuruluşlarının bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirten Gülen, insanlığın ortak vicdanını rahatlatacak adımlar atılmasını istedi.

Olayın insan olarak herkesi derinden yaraladığını söyleyen Gülen, "Saldırının özellikle yaşadığımız çağ itibarıyla beşeriyetin ulaştığı medeniyet seviyesinin mantıklı, makul ve insanî çözümlerin birlikte bulunacağına inananlar üzerinde etkisi daha sarsıcı olmuştur.

Kendimi onlardan biri sayarak yaşadığım derin acıyı ifade etme, insanî çözümler aramada daha ısrarcı olma ihtiyacı hissediyorum." dedi.

Fethullah Gülen, yaptığı açıklamada Gazze'deki saldırının zamanlamasına işaret etti. 'ABD'nin Irak'tan çekilmeye hazırlandığı, Bush döneminden çıkarılan derslerle Obama yönetiminin daha barışçı bir yol izleme imkânının belirdiği bir zamanda İsrail'in masum insanlara bomba yağdırdığını' vurgulayan Gülen, barış yollarını tıkayacak adımlar atılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgede attığı adımlara İsrail'in verdiği olumlu cevapların bölge adına umut ışıkları yaktığını da hatırlatan Gülen şöyle devam etti: "Yeryüzünün en eski yerleşim merkezinde, en kadim medeniyetlerinden birini kuranları temsil eden bir devletin, kuvvetten başka çözüm yolu tanımıyormuş gibi davranması düşündürücüdür.

Henüz devlet bile olamamış bir avuç insana uygulanan şiddet Ortadoğu'daki dengeleri bozabilir. Bölgedeki gerilimi artırarak Ortadoğu'yu çatışma ortamına sürükleyebilir. Dolayısıyla bölgeyi ateş topuna çevirebilir."