Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Ocak 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
1) Sıvı atıklar : Üretim sırasında oluşan atık suların proses atık su arıtma tesislerinde; tuvalet, banyo ve mutfaklardan gelen evsel nitelikli arıtma suları ise biyolojik arıtma tesislerinde arıtılmaktadır.

Arıtma tesislerinden çıkan sular aylık olarak su kirliliği kontrolü yönetmeliği ve atıkların kanalizasyon şebekesini deşarj yönetmeliğine göre yetkili analiz kuruluşlarına analizi yaptırılmaktadır. Arıtma tesislerinden çıkan sular geri dönüşümlü olarak yeniden kullanılmaktadır. Kuruluşta atık su dışında sıvı atık oluşmamaktadır.
2) Katı atıklar : Vitrada katı atıklar ürün kırıkları, ömrü bitmiş alçı kalıplar, yardımcı malzemelerin ambalaj atıkları, ömrünü doldurmuş metal, naylon, plastik, kağıt ve ambalaj malzemeleridir.
3) Tehlikeli atıklar : Kuruluşun üretim prosesinde ve ürettiği ürünler sonucu tehlikeli atık oluşmamaktadır. Üretim sırasında kullanılan yardımcı malzemeler ( seramik boyaları, reçine ambalajları, sır malzemeleri vb.) sonucu tehlikeli atık oluşmaktadır. Oluşan tehlikeli atıkların tamamı atık tipine göre ayrı ayrı özel tehlikeli atık toplama kaplarında toplanarak sınıflandırılmada ve nihai bertaraf için yetkili taşıyıcı kuruluş ile İZAYDAŞ’a gönderilmelidir( İzmit Atık ve Atıkları Arıtma, Yakma ve değerlendirme A.Ş.)
4) Geri Dönüşümlü Atıklar : İşletmede metal, plastik, naylon, kağıt, ahşap vb.. atıkların tamamı kaynağında ayrı ayrı toplanmakta ve satılmaktadır. İşletmenin tüm üretim kademelerinde de geri dönüşüm canlı hayata geçirilerek yaygınlaşmıştır. Örneğin atık sır ve çamurun yeniden üretimde kullanılması gibi.