Ağız ve Diş Eti İltihabı ve Yaraları - Sirke ile gargara yapılır. Şap ve mazı toz yapılarak yaralara sürülür. Sarısabır ve şap toz haline getirilerek yaralara sürülür. .
- Kuru üzüm, anason ve bal ile merhem yapılarak yaralara sürülür.
- Karnıyarık tohumu kaynatılarak elde edilen suyu ile gargara yapılır.
- Böğürtlen yaprağı, sinirli yaprak, mercimek ve hünnap kaynatılır, suyuna dut pekmezi ilave edilerek gargara yapılır.
- Zeytin yaprağı çiğnenir. Rezene yakılarak külleri yaralara sürülür.
- Çilek yaprağı çiğnemek ağız içindeki yaraları tedavi eder.
- Dut pekmezi yenilmelidir.
- Kekik suyu ile gargara yapılır.
- 1 bardak suda 10 gr karbonat eritilir ve gargara yapılır.
- Adaçayı ile gargara yapılır.
BAKINIZ Ağız ve Diş Sağlığı Son düzenleyen Safi; 26 Kasım 2016 01:51