Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Öncelikle bir sağlık kuruluşuna götürmenizi önereceğim.. ancak ateş ciddi ve acil bir durum olduğundan size bu yönde önerilerim olacak.. sonuçta teşhis koymuyoruz..ç sadece ateşi düşürmeye çalışacağız..
ancak size önereceğim yöntemler ateşin kaynağı olan enfeksiyon için antibiyotik klullanımına başlanmadığı sürece geçicidir..

öncelikle paranox supp. koyduğunuz saatten 4 saat sonra ateşin çıkmasını beklemeden evdeki daha evvel doktor tarafından verilmiş olan ateş düşürüücü şuruplarınızdan bir tanesinden bir ölçek verin .. paranoxun etkkisi geçmeden bir ölçek verirseniz ateş yükselmeyecektir. havale çok önemli bir ateş komplikasyonudur. ılık duş aldırın.. yada ılık duş aldıramıyorsanız bebeğin alnına koltuk altına ıslak bez yerleştirin bunun amacı şudur; ateşi yöneten merkez hipotalamusun ön lobundadır. ve alna ıslak bez koyduğunuz takdirde biraz da olsun kontrol altına alabileceksiniz.. koltuk altı ve kasıklara bez koymak ise damarlar yönünden zengin olan bu yerlerdeki ısı kaybından faydalanmaktır..
şimdilik önerileirm bukadar.. bezleri ıslattığınız suya sirke de koyarsanız ateş daha çabuk düşecektir. çünkü sirke alkali bir maddedir.. alkol yani kolonya koymayın çünkü bebeğinizin gözüne kaçtığında bir sürü komplikasyon gelişebilir.. lütfen soracağınız bir şey olduğunda çekinmeden konu altına mesaj geçin
geçmiş olsun
Quo vadis?