Arama


MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
25 Mart 2009       Mesaj #4
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Lütfen linkleri inceleyiniz:
Asit Nedir? Asit Türleri ve Özellikleri Hakkında
Meyvelerdeki asit ve bazlar nelerdir?

Malik Asit Nedir?

Malik asit Ham meyve sularından elde edilen, kimyaca adı hidroksi süksinik asit olan beyaz kristal katı. Malik asit endüstride maleik asitten ve bromosuksinik asitten elde edilir. Malik aside elma asidi de denir. Malik asitte asimetrik karbon atomu olduğundan, optikçe aktiftir. D (+) malik asit L (-) malik asit şeklinde iki izomeri vardır. L (-) malik asit, ham elmada, bektaşi üzümünde ve birçok meyvede bulunur. Kristal yapıya sahip olup havadan nem çekerek çözünür. Erime noktası 100-1


Malik asit Ham meyve sularından elde edilen, kimyaca adı hidroksi süksinik asit olan beyaz kristal katı. Malik asit endüstride maleik asitten ve bromosuksinik asitten elde edilir.

Malik aside elma asidi de denir. Malik asitte asimetrik karbon atomu olduğundan, optikçe aktiftir. D (+) malik asit L (-) malik asit şeklinde iki izomeri vardır. L (-) malik asit, ham elmada, bektaşi üzümünde ve birçok meyvede bulunur. Kristal yapıya sahip olup havadan nem çekerek çözünür. Erime noktası 100-101°C'dir. Polarize ışığı çevirmesi, çözeltisindeki konsantrasyonuna bağlı olarak değişir.

L (-) malik asitten Walden çevirmesi ile elde edilir.

D (+) malik asit sebzelerde hiç bulunmaz.

DL malik asit 130°C'de erir.


Kaynak: Rehber Ansiklopedisi
Son düzenleyen nötrino; 5 Aralık 2015 20:14 Sebep: Bağlantı düzeni ve boyutu!