Arama


twilight9999 - avatarı
twilight9999
Ziyaretçi
9 Nisan 2009       Mesaj #5
twilight9999 - avatarı
Ziyaretçi
Mevsimler ve Özellikleri
Yaz Mevsimi

Yaz, en sıcak mevsimdir. Kuzey Yarım Küre'de en uzun günler yazda gerçekleşir. Dünya ısıyı depo ettiği için en sıcak günler genellikle yaklaşık iki ay sonra ortaya çıkar. Sıcak günler Kuzey Yarım Küre'de 21 Haziran ile 22 Eylül arasında, Güney Yarım Küre'de ise 22 Aralık ile 21 Mart arasındadır.
Sonbahar Mevsimi

Sonbahar, yaz ile kış mevsimleri arasındaki mevsimdir. Kuzey yarım kürede Eylül, Ekim ve Kasım; güney yarım kürede ise, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına denk gelir. Gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş, erken batar. Daha az ısı ve ışık verir. Serin, yağmurlu ve rüzgarlı günlerin sayısı artar. Kış mevsiminin habercisidir.
Kış Mevsimi

Kış, 4 mevsimden biridir. Aralık , Ocak, Şubat, aylarından oluşur. Bu mevsim mevsimlerin en soğuğu olup hava sıcaklığı eksilere doğru düşer ve bu düşmeyle kar ve yağmur yağışı artar. Türkiye'de kış ilk olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayarak batıya doğru ilerler.

DEVAMI
Mevsim - Mevsimlerin Oluşması

Mevsime göre Değişiklikler.

Mevsimlerin değişmesi ile birlikte meydana değişiklikler gelir. Yıl boyunca toplam dört mevsimi yaşamaktayız kış, ilkbahar, yaz, sonbahar olarak devam etmektedir. Her biri farklı hava sıcaklıkları ve bitki örtüsünün oluşumunu sağlar.

Kış: Havaların en soğuk olduğu dönemlerden birisidir. Ağaçlar yapraklarını döker hayvanlar kış uykusuna yatar. Kar yağışları arttığı gibi yağmur yağma oranı yükselmektedir.

İlkbahar: Karların erimesine neden olup havaların bir miktar ısınmasını sağlar. Ağaçlar kendisine gelir zaman içersinde yeşermeye başlayacaktır. Kış uykusuna yatan hayvanlar nihayet uyanır. Canlılar üreme mevsimine geldiğinden dolayı çoğalırlar.

Yaz: Havaların en sıcak olduğu dönemlerden birisi olmaktadır. Ağaçlar meyvelerini verir su bulamayanlar ise kurumakla baş başa kalırlar. Nehirler göller su kaynakları yetersiz kaldığından dolayı kurumaya başlar. Yağmurların en az olduğu dönemlerden birisidir.

Sonbahar:
Kış ve Yaz arasındaki mevsim olup sıcaklıklar düşmeye başlar. Ağaçlar yapraklarını dökerek kendisini kışa hazırlamaktadır. Yağmur yağışları az miktarda olsa başlamaktadır.

DEVAMI Mevsimlere göre insanlarda, bitkilerde ve hayvanlarda nasıl değişiklikler olur?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 9 Mayıs 2017 21:45