Arama


HipHopRocK - avatarı
HipHopRocK
Ziyaretçi
28 Nisan 2009       Mesaj #3
HipHopRocK - avatarı
Ziyaretçi

Türkiye'de Snowboarding


MsXLabs.org

Ad:  Türkiye'de Snowboarding.jpg
Gösterim: 1302
Boyut:  56.2 KB

Türkiye'de Snowboard, 1990'lı yıllardan başlayıp hızla yayılmıştır.
Son yılların en hızlı gelişen ve en popüler kış sporu olan Snowboard, Türkiye'deki gençler arasında da hızla yayılmaya başladı. Kış turizminin en gözde mekanı Uludağ, kayakçılardan sonra şimdi de Snowboard yapanlarla dolup taşıyor. 1998 yılında yurt dışında yaşayan Türk gençlerin, Snowboard tahtalarını alıp Uludağ'a kış tatiline gelmeleri, bu ekstrem sporun ülkemizde yayılmasının başlangıcı sayılıyor. Snowboard, şu an Türkiye'de gençler arasında kayağı zorlayan bir moda. Çünkü vücuttaki adrenalin salgılanmasını yükseltip, daha fazla heyecan verdiği iddia ediliyor.

Dünya çapında Snowboard'un popülerlik kazanması, Türkiye'yi 1990'lı yıllardan itibaren etkilemiştir. Kayak sporunun Türkiye'de nadiren yapldığı zamanlarda ortaya çıkan Snowboard, insanların dağlara gitmesine sebep olmaya başlamıştır. Özellikle turizm şirketleri ve tesislerin düzenlediği etkinlikler ve kampanyalar, insanların bu spora merakını arttırmış, fiyatların düşmesiyle ülkemizde de popülerlik kazanmıştır.

Snowfest denilen, üniversitelerin tatil olduğu haftalarda düzenlenen kampanyalar, üniversite öğrencileri tarafından üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi görmektedir. Bu sayede Snowboard, Türk gençliğinde bir tutku haline gelmiştir. Kendine güvenenlerin, Snowboard öğrenmek için, tek yapmaları gereken, Türkiye'deki bir kayak merkezinin yolunu tutmak. Şu anda tüm kayak merkezlerinde Snowboard için eğitilmiş hocalar bulunmaktadır. Tüm kayak merkezlerinde Kayak Federasyonu'nun belirlediği fiyata göre saatlik Snowboard dersi 70 YTL (40 Euro)'dur.

Türkiye'nin Gözde Kayak Merkezleri



Uludağ
Kış sporunun vazgeçilmez adresi Uludağ, Bursa'nın 36 kilometre güneyinde yer almaktadır. Uluslararası kayak pistleri bulunan bölgede Alp ve Kuzey disipliniyle tur kayağı ve helikopterli kayağın yanı sına Snowboard, Big foot, Buz pateni, Kar motorsikleti aktiviteleri de bulunmaktadır.

Kartalkaya
Uludağ'dan sonra en gözde kış mekanı sayılan Kartalkaya, Bolu'ya 54 kilometre uzaklıktadır. En uzun pisti 400 metredir.

Palandöken
Erzurum kent merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta bulunan Palandöken, kentin güneyinde yer almaktadır. Doğal yapısı ve iklimiyle uluslararası bir kış merkezi konumuna sahip olan Palandöken, ülkenin en iyi kayak pisti olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca kristal kar özelliğiyle de dikkat çekmektedir. Özellikle Snowboardçular için ezilmemiş doğal pistler bulunmaktadır. Toplam 30 pistin en zoru; Uluslararası Kayak Federasyonu'nun tescilli pistlerinden biri olan Ejder Pisti'dir.

Ilgaz
Kastamonu'ya 40 kilometre uzaklıkta olan Ilgaz, muhteşem kış panoramasıyla meşhurdur. Kayak ve Snowboard' a yeni başlayanlar için bir çok uygun pist bulunmaktadır.

Sarıkamış
Türkiye'nin en iyi beş kayak merkezinden olan Sarıkamış, Kars'ın merkezine 55 kilometre uzaklıktadır. Kayakçıların çıkabileceği en yüksek noktası 3000 metre yüksekliktedir.


Son düzenleyen _Yağmur_; 19 Temmuz 2016 14:28 Sebep: sayfa düzeni