Arama

Antibiyotik Çeşitleri - Tek Mesaj #4

ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
5 Mayıs 2009       Mesaj #4
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Oksitetrasiklin, Streptomyces rimosus tarafından üretilen Oksitetrasiklin bulunan ikinci tür tetrasiklin sınıfı antibiyotiğidir. Geniş spektrumlu olduğu için birçok farklı enfeksiyonun tedavisinde kullanılır. Formülü 1953 yılında Robert Woodward tarafından keşfedildi. Woodward'ın bu keşfi daha sonraları Oksitetrasiklin'in bir türevi olan ve bugün belki de en yaygın kullanılan tetrasiklin antibiyotiği olan Doksisiklin'in sentezi için çok önemli bir adımdır.
Solunum yolu, sinüs, orta kulak, deri, idrar yolları iltihaplarından belsoğukluğuna kadar birçok enfeksiyonun tedavisinde Oksitetrasiklin kullanılabilir. Ayrıca Şarbon, Bruselloz, Tularemi, Kolera ve Yersinia pestis tedavilerinde kullanılabilir. Ağır akne tedavisinde de sıkça kullanılır. Ayrıca akvaryum balıklarındaki karın çökmelerinde de kullanılır. Çünkü karın çökmeleri sindirim sistemi parazitlerinde ortaya çıkar.




NOT: Yazılanlar, doktor uyarısı ya da önerisi değildir.

MsXLabs, çeşitli tıbbi konular üzerine pek çok madde içermektedir. Ancak, bu maddelerin yanlışsız olduğunun hiçbir şekilde garantisi yoktur. Tıbbi konulara değinen bir maddede bulunan herhangi bir sözün gerçek, doğru ya da kesin olduğunun bir güvencesi kesinlikle yoktur. Bu maddeler, bölüm olarak ya da bütünüyle, çoğunlukla profesyonel olmayan kişilerce yazılmaktadır. Tıp ile ilgili bir söz yanlışsız bile olsa, sizin ya da sizin belirtileriniz için uygulanabilir olmayabilir. Burası herkes tarafından değiştirilebilir bir bilgi paylaşım sitesidir. Bu nedenle tıbbi konuların uygulanması halinde MsXLabs mesuliyet kabul etmez ve herhangi bir yardımı taahhüt etmez.
MsXLabs tarafından sağlanmış olan tıbbi bilgi, en iyi durumda bile, yalnızca genel niteliklidir. MsXLabs bir doktor değildir.
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ