Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mayıs 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, sınavsız geçişin bu sene kaldırılmasına ilişkin kanun taslağı hazırladıklarını belirterek, ''Bu yıl için bir geçici madde konulacak ve bu maddenin kabul edilmesi halinde geçen yıllarda sınavsız olarak girebilen adaylar sınava (ÖSS) alınacak. ÖSS'ye girmeyi mecbur tutacağız'' dedi.
  • meslek yuksek okullarina sinavsiz gecis kaldiriliyor medium 0


Günay, ''Meslek liselerinden gelen öğrencileri, bir meslek yüksekokul programını tercih ettiklerinde taban puanı aramaksızın yerleştireceğiz'' dedi. Prof. Dr. Durmuş Günay, meslek yüksekokulları (MYO), mesleki ve teknik eğitim fakülteleri ile ilgili yapılacak düzenlemeleri ve sınavsız geçişin kaldırılmasıyla öngörülen uygulamaları anlattı.

Dikey geçiş yoluyla öğrenci alımı

"Dikey geçiş'' konusuna da değinen Günay, mevcut durumda MYO'ya sınavsız girerek mezun olanların yüzde 10'unun dikey geçiş yoluyla dört yıllık lisans öğretimine kabul edildiğini hatırlattı. Ancak bu uygulamanın kabiliyetinin çok zayıf olduğunu ve ifade edildiği gibi uygulanamadığını belirten Günay, bu alanda da bir değişiklik yapacaklarını bildirdi. Öngörülen düzenlemeyle, MYO'lardan lisans öğretimine, lisan giriş kontenjanlarının yüzde 10'u kadar dikey geçiş yoluyla öğrenci kabul edileceğini ifade eden Günay, ''Bu düzenlemeye göre, MYO'dan lisans eğitimine dikey geçiş kontenjanlarında çok önemli artışlar söz konusu olacaktır. Hangi MYO programlarından, hangi lisans programlarına dikey geçiş yoluyla öğrenci alınacağı YÖK tarafından belirlenecektir'' diye konuştu
alinti