Arama

Sezen Aksu - Tek Mesaj #9

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
31 Temmuz 2009       Mesaj #9
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
50 bin kişi geldi

TUNCELİ Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne katılan Sezen Aksu, verdiği konserle binlerce kişiyi coşturdu. Zazaca şarkı söyleyen Aksu’ya Tunceliler büyük ilgi gösterdi.

Tunceli’de bu yıl 9’uncusu düzenlenen Munzur ve Doğa Festivali’nin ilk gecesine ünlü sanatçı Sezen Aksu damgasını vurdu. 28 bin olan Tunceli kent merkezi nüfusunu neredeyse iki katına çıkaran Sezen Aksu, Atatürk Stadı'ndaki konserinde çevrede toplananlarla birlikte yaklaşık 50 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Aksu, konserine saz sanatçısı İsmail Hakkı Demircioğlu’nu sahneye davet ederek 3 şarkısını düet yaparak söyledi. Daha sonra birbirden güzel eserlerini yaklaşık 2 saat boyunca seslendiren Sezen Aksu, konserinin sonlarına doğru Tuncelili sanatçı Mikail Aslan’ı sahneye davet ederek Zazaca ‘Öl benim aşkım öl’ adlı şarkıyı düet yaparak söyledi.

Tunceli'deki Beşiktaşlıların Çarşı Grubu, konser sırasında sahnenin önüne, ‘Munzur’da baraj istemiyoruz’ yazılı pankart astı. Aksu, bu pankarta alkışlayarak karşıladı. Aksu, şarkılarını kesip yaptığı konuşmada, elinden geldiği kadar bölgeye gelmeyi çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

“Burada sizinle göz göze şarkı söylemekten çok mutlu oluyorum. Buralara geldiğimde o kadar mutlu oluyorum ki, sizlerle göz göze, kalp kalbe geldiğimde duyduğum mutluluğu kelimelerle anlatmak gerçekten güç. Hatta bu duyguları kelimeler bozar diye korkuyorum da. Elimden geldiği kadar hep gelmeye gayret ediyorum. Çünkü, Türkiye, İstanbul, İzmir, Ankara değil. Ben bunun çok farkındayım. Bu nedenle sizinle birlikte burada beraber olmaktan, şarkıların sihiri ile müziğin sihiri ile olağanüstü bir birlik oluşmasına tanık olmaktan o kadar büyük bir mutluluk duyuyorum ki, bu yüzden her gün tanrıya şükrediyorum. Sevgili arkadaşlarım, sizi çok fazla konuşarak yormak istemiyorum. Bir tek şey söylemek istiyorum. Doğa ile ilgili doğanın değerleriyle ilgili olarak bütün kalbimle şuna inanıyorum. Doğanın hakkı, aynen insan hakları gibi bir şey. Hatta gibi bir şey de değil, aynen insan haklarıdır. Taşın, toprağın, denizin, ağacın, suyun hakkı var. Bu bir ekolojik hak, bu dengeyi bozdukça hepimiz bozulduk. O yüzden bu doğanın hakkının karşısında tıpkı insan haklarının karşısında eğildiğim gibi saygı ile eğilmek istiyorum. Havanın, suyun, dağın, taşın hatta sivrisineğin önünde bile eğiliyorum. Sesimizi yükselttikçe herkes doğanın ilahi dengenin sesine kulak verecektir.”
Son düzenleyen Jumong; 14 Temmuz 2015 18:33