Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
11 Ağustos 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
HFGGFVHD adlı kullanıcıdan alıntı

bizim modem kablosuz ve buna ŞİFRE NASIL KOYARIZ.TTNET KOTA SORGULAMAYA BAKTIĞIMDA 9,30 MB HARCANMIŞ. VE BİZ BUNA ŞİFRE KOYMAK İSTİYORUZ

Tüm ağ arabirimi kartlarında dahili olarak 48 bitlik bir MAC adresi bulunmaktadır. MAC adres filtreleme etkinleştirildiğinde, ağ geçidinize bağlanma izni olan kablosuz cihazları MAC adreslerine göre sınırlayabilirsiniz. Ayrıca MAC adresi "izin" listesinde bulunan tüm kablosuz cihazlara erişim verebilirsiniz.



Aşağıdakiler, MAC sınırlama modu değerleridir:

Allow all (Hepsine izin ver) ' Tüm kablosuz cihazların yerel ağınıza bağlanmasına izin verir ve bu da MAC filtresini kapatmakla aynı şeydir.
Allow these (Aşağıdakilere izin ver) ' Sadece MAC filtre listesinde bulunan MAC adreslerine sahip cihazların kablosuz ağınıza erişmesine izin verir.
Deny these (Aşağıdakileri engelle) ' Sadece MAC filtre listesinde bulunan MAC adreslerine sahip cihazların kablosuz ağınıza erişmesini engeller. Diğer MAC adreslerinin erişimine izin verir.
MAC sınırlama modunun altında, sınırlama modunun uygulandığı tüm MAC adreslerini gösteren bir tablo bulunmaktadır. Listeye 60 taneye kadar adres ekleyebilirsiniz.

Listeden bir girişi silmek isterseniz uygun MAC sınırlama modunu seçin, silmek istediğiniz girişin Remove (Kaldır) onay kutusunu işaretleyin ve Remove (Kaldır) butonunu tıklatın.

Alıntıdır.



Ayrıca inceleyiniz

Kablosuz ag ülkemizde de yayginlasmaya basladi bilhassa istanbulda, bir sokaktan geçerken 4-5 tane wireless modem yada access pointe denk gelmemek isten degil. Yalniz güvenlik konusunda çok gerilerde oldugumuz için, henüz kisisel bilgisayarimizin güvenligini saglayamazken (worm,trojan,virus,spyware,adware) bide kullandigimiz ag yapisinin güvenligini saglamak çikti basimiza.
Kisaca kablosuz ag güvenligi denince akliniza ilk gelenin “siz konustugunuzda sesinizin ulasacagi yerlerdeki herkesin sizi duyacagi” olmalidir. Topluluk içinde bir arkadasiniza seslendiginiz zaman sizi sadece o arkadasinizin duyacagini zannetmediginizden eminim. Aynisi kablosuz aglar için de geçerli, ortam “hava” olunca, havanin ilettigi noktaya kadar sizin verileriniz iletilir. Eger verileriniz sifreli de degilse vay halinize bütün verilerinizi ortaliga saçiyorsunuz demektir.
Kablosuz ag güvenligi için ortaya ilk atilan WEP’in neredeyse hiçbir geçerliliginin olmadigi herkesçe dile getiriliyor. WEP’in açilimi Wired Equivalent Privacy yani “kabloluya esdeger gizlilik”, tabi yalan. Neden mi? WEP’te siz bir anahtar belirliyorsunuz ve bunu o baglantiyi kullanacak bütün kullanicilara veriyorsunuz. Tabi kullanilan anahtar tek ve herkeste ayni oldugu için bir yerden sonra yalama oluyor. WEP’te baglanti kurulmadan önce WEP key denilen baglantinin sifrelenmesi için gerekli anahtar yollanir ve ondan sonra bütün görüsme o anahtarla sifrelenerek devam eder. Verilerin sifrelenmesi fikri güzel ve gerekli ama hep ayni anahtarin kullanilmasi bir süre sonra konusulan konularin etraftakilerce anlasilmasina sebep oluyor. Basit bir örnek olacak fakat türk filmlerinde gördügümüz sa-ga-ni-gi tarzi konusma sifrelemesine benzer bir durum ortaya çikacak, bir süre sonra sizin konusmalarinizda kullandiginiz küçük kodlar etraftakiler tarafindan anlasilir hale gelecek.
Adamlar (The Wi-Fi Alliance) oturup bunun için bir düzenleme yapalim diye düsünürken, iletisimde kullanilan anahtarlarin siklikla degistirilmesi fikrinin çok daha iyi olacaginda karar kilmislar. Böylelikle WPA dogmus. WEP’ten temel farklilik olarak WPA’de yapilan TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) kullanarak belirlenen zaman araliklarinda yeni anahtarlar üretmek ve iletisimi onlarla devam ettirmek.
Eger halen WEP kullaniyorsaniz kesinlikle en yakin zamanda WPA (Wi-Fi Protected Access) ‘e geçmenizi tavsiye ederim. Eger WPA’in varligini ilk defa benden duyduysaniz zarari yok hemen WPA 2 nin çiktigini da söyliyeyim. Temelde WPA’in getirdiklerine bagli kalmasina ragmen kullanabilmemiz için maalesef kullandigimiz donanimlari degistirmemiz gerekiyor. Aslinda mevcut donanimlarda eger AES destegi varsa yazilim güncellemesi yapilarak WPA2 kullanilabilir hale geliyor fakat bu destek yoksa WPA2 ile gelen sifreleme versiyonundan(RC4 ve AES) dolayi donanimin yenilenmesi gerekiyor.
WPA2 ile WPA arasindaki temel fark, kullanilan sifreleme algoritmalarinin degistirilmesi. WPA2′de AES kullanim sarti geliyor böylelikle FIPS (Federal Information Processing Standard) standartlarina uyum saglanmis oluyor. FIPS standartlarina uymak demek kablosuz agin devlet kurumlari (ABD) tarafindan kullanilabilir hale gelmesi demek oluyor. Tabi ülkemizde o tür zorunluluklar pek olmadigi için biraz yabanci gelebilir ama ABD’de eger bir devlet kurumu kablosuz ag kullanmak istiyorum derse, verilerin sifrelemesini AES kullanarak saglamak zorunda su ana kadar bu sifreleme WEP yada WPA’in üzerinde VPN kullanarak saglaniyordu. Artik WPA2 kullanarak standartlara uyumlu hale gelinmis oluyor.
WPA2 için windowsun destegi var mi diye soruyorsaniz, bu linke bakmanizi öneririm.
Ayrica WEP-WPA ve WPA2 ile ilgili ayrintili bilgi almak için wikipediain sayfasina bakabilirsiniz.


Alıntıdır.