Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Ağustos 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
scream4586 adlı kullanıcıdan alıntı

ben 23 yaşındayım 11-12 li yaşlarda yüzümde 3 tane ben çıktı mercimek tanesi gibi yuvarlak kabarık veya et beni değil ama elinle dokunduğunda hissedilebiliyor bitanesi koyu renkte diğerleri açık renk bunlardan kurtulmanın yolu varmı varsa ne kadar harcamam gerek



Vücudun herhangi bir yerinde çıkan kırmızı ve siyah renkteki et benlerinin koparılması kansere yol açabilir.

transTrakya Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Görgülüsmilie1 vücudun herhangi bir yerinde çıkan kırmızı ve siyah renkteki et benlerinin koparılmasının kansere yol açabileceğini söyledi.

Koparmak tehlikeli!
Prof. Dr. Adnan Görgülüsmilie1 et benlerinin insan vücudunda koparılmadığında herhangi bir zararı ya da yararı olmayan kırmızısmilie1 siyah ya da siyaha yakın renkteki et parçaları olduğunu söyleyereksmilie1 "Eğer koparılmayasmilie1 kesilmeyesmilie1 kaşınmaya kalkışılırsa koparıldığı yerde yara oluşur. Bu yara kaşındıkça daha da büyür ve oradaki hücreler zarar görür. Bu da kansere yol açabilir" dedi.

Et benlerin koparıldığı yerde meydana gelen yarayı kapatmak için vücutta hücre artışının meydana geleceğini söyleyen Prof. Dr. Adnan Görgülüsmilie1 “Bu hücre artışının etkisi ile yarasmilie1 zamanla kansere dönüşür. Et benleri ya doğuştandır ya da doğduktan itibaren ilk birkaç yıl içerisinde oluşur. Vücutta doğuştan var olan et benlerininsmilie1 dokunulmadığı takdirde insan sağlığı için herhangi bir zararı yoktur. Alınmasını gerektirebilecek tek neden ise estetik görünümden şikayetçi olmaktır” dedi.

Sonradan oluşanların bir kısmı kanser tehlikesi taşıyor
Prof. Dr. Adnan Görgülüsmilie1 15 yaşından sonra meydana gelen et benlerinin doğuştan beri var olan ya da doğduktan itibaren ilk birkaç yıl içerisinde oluşan et benlerinden farklı bir yapıya sahip olduğunun altını çizereksmilie1 sonradan oluşan et benlerinin sadece bir kısmı koparıldığı zaman kansere dönüşme riski taşıdığını da söyledi.