Arama

Saba Tümer - Tek Mesaj #10

kutsal54 - avatarı
kutsal54
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
2 Eylül 2009       Mesaj #10
kutsal54 - avatarı
VIP ... GÜLBEN ERGEN FANS!
Ajitasyona alışmış televizyon izleyicisinin ezberini bozdum

Saba Tümer kimdir' diye sorulsa herkesin aklına önce 'Şen şakrak kahkahalarıyla ortalığı neşeye boğan kadın' cevabı gelir herhalde. Söyleşiye giderken gülmekten konuşamazsak diye bayağı tedirgin olmuştum ama hiç öyle olmadı. Hem çok güldük hem de çok keyifli bir söyleşi yaptık. Ama en çok güldük 'Sizi ne güldürür' sorusu ona sorulacak en saçma soru olurdu herhalde. Ama ben sordum, o da 'Demek ki olurmuş. Bak buna da gülüyorum' diyerek ortalığı kahkahaya boğdu

Habertürk'ten ayrılışınızı anlatır mısınız?
Çok güzel ve çok keyifli günlerim geçmişti artık önüme bakıyorum. Bana imkan verdikleri için, çalışan herkese çok teşekkür ederim. Ama artık geçmişte kaldı, artık şimdiyle ilgileniyorum. Yönetmenim Hüseyin ve diğer ekip arkadaşlarımla çok güzel bir heyecanla başlıyoruz. İzleyicilerimize daha önce verdiğimiz sözlerin hepsi geçerli. Onları bir tebessümle uykuya yollayacağımızı vaat etmiştik, bunu başardık ve başarmaya da devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir.

Siz değil de karşı taraf anlaşmayı iptal etseydi aynı yaptırımı siz uygulayabilecek miydiniz?
Tabii, o zaman da ben onlardan para alacaktım.

O zaman yüklü miktarda tazminat ödediğiniz doğru
Sözleşme çerçevesi içinde üzerime düşen parayı ödedim. Ama rakam konuşmak istemiyorum çünkü ticari bir unsur. Ama ödedim.

Star'da jüri olduğunuz 'Süperstar Aile' neden yayından kalktı?
Birkaç hafta devam edecek yazlık bir programdı. Açıkçası tatildeydim ve haftada bir gün programa geliyordum. Çok merak eden biri değilim, o yüzden çok detay sormadım. Tatilime devam ettim.

Programa nazar değdiğini düşündünüz mü?
Yok canım, ne değecek (kahkahalar). Kimsenin kimseye nazarı değmez.

Midyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olduğunuzu düşündünüz mü hiç?
Hiç düşünmedim. Ben pirinci almak üzere yola çıktım diyelim. Çok teklif geliyordu. En iyiyi seçtim.

Sizin yerinize Hülya Avşar'ın geleceği söylendi. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?
Bir sürü söylenti var. Alternatiftir. Çok da iyi olur.

Peki, size alternatif olabilir mi?
Kişilerin hepsi kendine has. Benim alternatifim olur mu, ona da seyirci karar verecek.

Helin Avşar'ın sizin yerinize Habertürk'ün hafta sonu röportajcısı olmasını nasıl buluyorsunuz?
Olabilir, Paris Hilton bile neler yapıyor?

Bu kadar işsiz gazeteci ve Helin Avşar'ın da birçok alternatifi varken normal mi?
Helin'i çok severim. İyi bir şeyler yaptığı sürece başarılı olmasını canı gönülden isterim. İki kere ekranda gözüküp dizi oyuncusu olan da var, iki kursa gidip ahkam kesen de. Onun için maalesef o kavramlar kalktı. Hoşgörüyle bakmak lazım. Yapabilenin yolu açık olsun. Bu sektör hep öyleydi. O yüzden yargılamadan, hoşgörüyle bakmalı.

Nazar etme ne olur, çalış senin de olur gibi...
Aynen öyle (kahkahalar) Bırakınız yapsınlar, kim neyi istiyorsa yapsın. Zamanla herkes kendini belli ediyor. Kimseyi yargılamadan, hoşgörüyle bakıp yolumuza devam etmeliyiz. Çünkü siz yargılayınca kendinizden yiyorsunuz, enerjinizi tüketiyorsunuz. Buna gerek yok. Yargılamayınca farkındalığınız da artıyor. Böylece daha doğru kararlar veriyorsunuz.

Birileri öyle ya da böyle eleğin içine girmeye hak kazanıyor sonrası da malum
Aynen elek gibi. Zaman içinde torpille gelenler sapır sapır dökülüyor. Kendi çabasıyla bir yere gelen insanlar da belli. Ama bir tek şey var ki, tırnağıyla kazıyıp gelen insan da yaşamak için karşısındakini öldürüyor. O zaman da kendini öldürüyor. Eğer içindeki dürtüyü en aza indirebilirse onun da yolu uzun oluyor. Önemli olan iyi insan olmak. Hiçbir zaman 'Ayşe ne yapmış, Mehmet ne yapmış' diye düşünmem. Kendi yaptığıma bakarım.

Yeni program da Habertürk'teki gibi mi olacak?
Aynısı olacak. 'Saba Tümer'le Bu Gece'. Seyircilerden her gece Digiturk'te 42'yi tuşlamalarını rica ediyorum. Beni orada bulacaklar.

Sizin transferliğinizin gündeme geldiğinde kanallar arası adeta bir savaş çıktı
Benim transferimden sonra birçok kişi de başka kanallara transfer oldu. Açıkçası medyaya bir hareket gerekiyordu. Çok iyi oldu ve bunu da ben yapmış oldum. Bu hareketimle birlikte çok insan da para kazandı, ben de çok mutluyum. Çünkü herkes işsizlik yüzünden değerinden daha az paraya çalışmak zorunda kalıyordu. Şimdi herkes değerini buldu. O yüzden benim dışımda transfer olanlar bana da bir 'Allah razı olsun' derlerse çok sevinirim.

Bu arada Hüseyin sizinle geliyor mu?
Evvett, (kahkahalar). Hüseyin'siz çıkmam. Henüz hiçbir kanal onaylamamışken Hüseyin'le bu proje için temas halindeydik. Beraber yola çıktık ve bu ikimizin projesi. Allah ayırmasın diyorum.

Program esnasında Hüseyin'le aranızda geçen diyaloglar spontane mi oluşmuştu?
Tabii canım, hepsi spontane oldu. Düşünsenize, canlı yayındasınız yapabileceğiniz bir şey yok ve onu duymayınca bir anda 'Ne diyorsun, anlamıyorum' deyince herkesin çok hoşuna gitti. Biz de çok sevdik ve devam ettik. Öyle kendimi kasıp da bin bir şekle sokamam. Onun için öyle rahat, evimizde gibiyiz.

Bazen konuğunuz bir şeyler anlatırken siz bilgisayarın içine gömülüyorsunuz konuk da susup sizi izlemeye başlıyor
Çok akıllı, çok zeki ve çok matrak bir izleyici kitlem var, o güzel mesajları okumamak elde değil. Zaten o mesajları okurken o kadar çok enerjik oluyorum ve çok eğleniyorum. Program bittikten sonra da okuyup gülmeye devam ediyoruz.

Programa en çok kimi konuk etmek isterdiniz?
Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, Hayrünisa Hanım, Sezen Aksu ve Tarkan mesela... Bu isteğimi ilk kez bu röportajdan öğrenecekler. Köşk'te Hayrünisa Hanım'ı gördüğümde bu isteğimi ilettim ama çok yoğundu. İnşallah bu sezon arzu ediyoruz.

Soran taraf mı olmak kolay, sorulan taraf mı?
O kadar alıştım ki soru sormaya. Bir de karşımdaki kişi hangi sorudan sonra neyi soracak, bu iş nereye gider biliyorum (kahkahalar).

Samimiyet buhranına kapılıp aklınıza gelen her şeyi söylüyor musunuz?
O kadar patavatsız biriyim ki, ağzımdan çıkıyor, söylüyorum. Artık çıkan laf çıkmıştır, yapacak bir şey de yoktur (kahkahalar).

KENDİMDEN ÇOK MEMNUNUM
Ekşi Sözlük'te sizin için yazılanlara baktım da seviyorlar mı, nefret mi ediyorlar anlamadım...
Bayılırım onlara ve okuyunca çok eğleniyorum. Çok mantıklı şeyler yazıyorlar, hakkımdaki eleştirileri okurken de kendi kendime gülüyorum.

Kızmıyor musunuz hiç?
Yoo. O da onun düşüncesi, demek ki öyle görmek istiyor. Yargılamamak lazım. Ben aştım artık (kahkahalar). Benim için önemli olan yakınlarımın ne düşündüğü. Zaten herkes beni sevse o zaman bende bir sorun var demektir.

Televizyonu pavyona çeviriyor diye yazmışlar. Eğleniyorlar, ama pavyona gitmeye de bayılırlar.

Gülmeniz çok sevildiği kadar eleştiriliyor da
İlk başta her şeye neden bu kadar çok gülüyor diye tepki alıyorduk. Ama şimdi alıştılar. Ajitasyonu seven bir toplumuz ve şimdiye kadar ekranlardan hep ağlamayı öğrenmişler. Mesela hasta yatağında yatan biri o sırada programı açıp gülüyorsa, beş dakika da olsa ona hastalığını unutturabiliyorsam ne mutlu bana. Gelen mailler içinde konuşamayan ve hiç tepki veremeyen bir hastanın ekranda beni gördüğü anda gülmeye, tebessüm etmeye başladığı yazıyordu. Artık bunu duyduktan sonra diğer eleştirileri kulak ardı ediyorum. Geçenlerde de bir hanımefendi '32 yıllık evliliğim boyunca ilk defa kocamla her akşam sizin programınızı birlikte izliyoruz' dedi. Etrafta o kadar mutsuzluk var ki gerçekten gülmek ve güldürebilmek çok önemli. İnsanlar bir saatliğine kredi borcunu, işsizliğini, hastalığını unutsun. Belki de konuktan ya da benden duyacağı bir cümle hayatının akışını değiştirecek.

Sizin hiç derdiniz olmaz mı?
Tabii ki var. Bende o programın içinde onları unutuyorum. Önemli olan bir saati keyifli geçirmek. Program bittikten sonra bizde kendi hayatımıza, tasalarımıza, dertlerimize dönüyoruz.
Meşhur olduğumun bile farkında değilim
Ün, para tamam ama evlenip çocuk doğursaydım dediğiniz oluyor mu?
Hiç öyle şeylere kapılmıyorum, çünkü 'şimdi'yi yaşıyorum. Ama yarın ne isterim bilmiyorum. Onu da o zaman düşünürüm. Geçmiş zaten geçti. Oyum var, buyum var demek de önemli değil. Ben meşhur olduğumun bile farkında değilim ki. Zaten farkındaysan bir sürü şeyi kısıtlarsın, hem huyun suyun, karakterin değişir. Ben kendimden çok memnunum. Ekranda da normal hayatta olduğum gibiyim.

Beğendiğiniz birini sırf tanışmak için programınıza davet ettiğiniz oldu mu?
Öyle beğenip de programa çağırayım dediğim olmadı. Ama Türkiye'ye reklam filmi çekmeye gelen çok yakışıklı bir model vardı; Marcus Schenkenberg. Onu davet etmiştim. Yakından da çok yakışıklı mı diye merak ediyordum. Çok yakışıklıydı gerçekten.

Hiç ahlaksız teklif aldığınız oldu mu?
Böyle bir şeye cüret eden olmadı. Zaten kime bulaşıp, bulaşamayacaklarını biliyorlar.

Mesajlarda ilginç teklifler oluyor mu?
Aşkını ilan eden, yemeğe çıkmak isteyen, tanışmak isteyen oluyor. Ama tatlı bir şekilde. Ben onlarla çok eğleniyorum.
İçinizde bir sızı kalıyorsa işte o aşktır
Çok isteyip de birlikte olamadığınız, içinizde ukde kalan biri oldu mu?
Olmadı. Çok istersem olurum (kahkahalar).

Ya o sizi istemezse?
Daha olmadı (kahkahalar).

Şimdi bir ilişkiniz var mı?
Sorma onu. Var mı onu da bilmiyorum (kahkahalar).

Unutamadığınız aşkınız var mı?
Var. İçinizde bir sızı kalıyorsa o hissettiğiniz aşktır. O zaman aşık olduğunu anlarsın. Öteki türlü bitmiş gitmiştir.

Peki, eski aşkınız kapınızı çalsa
Hoş geldin derim (kahkahalar) Ama önce zehri akıtıp 'geç kalmadın mı' diye sorarım. Aslında o zamanki hislerle şimdikinin aynı olacağını bilemiyorsunuz. İçinde bir sızı var ama üstünden üç gün geçmesi ve başka yaşanmışlıkların işin içine girmesiyle aynı tadı, aynı keyfi ve aşkı bulamayabilirsin. Tekrar aynı ilişkiyi deneyip birbirinden nefret edeceğine belki de içindeki o sızıyla hatırlaman daha iyidir.

Peki, cinsellik sizin için ne kadar önemlidir?
Bir şey hissediyorsan olmalı, hissetmiyorsan da bulaşmaya hiç gerek yok. Aşk olmadan cinsellik olmaz, cinsellik olmadan da aşk olmaz. İkisi de birbirine paralel giden şeyler.

AŞKIMIN ACISINDAN BOĞAZ'DA BALIK SAYDIM
Aşk acısını nasıl yaşarsınız? O zaman da güler misiniz?
Yok canım, ne gülmesi. Aptallığıma gülebiliyorum, kendimi nasıl bu hale getirdiğime mesela. En son Boğaz'da balık sayıyordum kafayı dağıtmak için.

Bekar kadınların arkadaşlarının eşlerini beğenebildiklerini ve duygularına engel olamadıklarını itiraf ettiklerine şahit oluyorum. Bunun için ne söylemek istersiniz?
Hemen arkadaşlığı kesmek lazım, hatta kapıcınla bile tanıştırmamak lazım. Olur mu öyle şey? Arkadaşlık, dostluk denilen kavramlar var. Onlara uymayacak bir insanın zaten hayatımda işi olamaz. Ben bir arkadaşımın bakışından bile onu hemen silebilirim. Arkadaşımın kocamı ya da sevgilimi arayıp mesaj çekmesini bile istemem.

Kıskançsınız yani
Hayır, kıskançlıktan değil. Bu karşı tarafın saygısızlığı ve terbiyesizliği olur. Bu tip insanları yanımda barındırmam. Hayatımda 'kocamı aynı yatakta yatırabileceğim tek kadın sensin' dediğim bir tek kız arkadaşım var. Erkek arkadaşımla bir kadın hakkında kötü de konuşmam. Çünkü bunu kullanabilir. Yanımdaki adam bir kadın hakkında çok fazla kötü konuşuyorsa da uyuz olurum.

Sevgililerinizi arkadaşlarınızla tanıştırır mısınız?
Çok aşıksam onu ikili yaşamayı severim. Çok fazla arkadaşımla da tanıştırmam. Bugünkü ruh halimle bunu söylüyorum. Bir hafta sonra ne söylerim bilmiyorum. Malesef kadınlar arasında bilinen biriyle birlikte olduğunda adamın tirajı artıyor. Ne gerek var ki tiraj artırmaya, tanıştırmam daha iyi.

Sizi taklit edenler oluyor mu?
Saçım, başım, makyajım, diksiyonum ve vurgulamamla ekrana ilk çıktığım günden beri taklit ediliyorum. İçlerinde haberciler de var. Bu aslında güzel bir şey ve çok hoşuma gidiyor. Onları görünce 'A, bu da benim gibi olmuş' diyorum.

Yazın gündemini bikinili pozlarınızla siz belirlediniz neredeyse, milletçe onun bunun poposuna pek meraklıyız değil mi?
Delirmişler ayol. Vücudumla para kazanmadığımı, sanatçı ve manken olmadığımı da söylemiştim. Böyle bir malzeme olduğumu da zannetmiyordum aslında.

Son düzenleyen Jumong; 8 Kasım 2015 10:14