Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
17 Eylül 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Üst, alt ya da iki dudağın birden şişmesi akla besin allerjisini getiriyor. Bu durum bazan o besin yenmeden dokunma ya da koklamayla bile ortaya çıkabilir. Bazan da aft, strese bağlı travmalar neden olabilir.
Eğer kendi kendine geçiyorsa ve bir seferlik oluştuysa tedavi gerekmeyebilir ama tekrarlıyorsa mutlaka tanı ve tedavi gerekir. Dudak şişmesi sırasında oluşan yara, sivilce vb ye kendi kendinize ilaç ya da çevrenizin önerdiği nesneleri sürmeyin, ellemeyin. Bazan basit gargarayla vb tedavi edilebilecek yaraların iyileşme sürecini uzatabilirsiniz.

Allerji her insanda farklı besinlere, ilaçlara, polen ya da tozlara vb. vücudumuzun çeşitli şekillerde tepki vermesidir. Kimi zaman doğuştan, genetik, kimi zaman da belirli süreyle yaşanabilir. Allerjik kişi ilgili besin ya da nesnelerle temas ettiğinde vücut antikor üreterek tepki verir.

Tedavi için mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Sağlık kuruluşlarının allerji tanısı ve tedavisi yapan bölümlerine başvurun. Bölümün adı genellikle "Allerji Merkezi" dir ve büyük sağlık kuruluşlarının çoğunda bulunmaktadır. SGK'ya bağlı ya da özel kurumlarla tedavi olun. Yakınınızdaki bir kuruluşa başvurusanız sizi yönlendireceklerdir. İnceleme sonucu tanı konacaktır.

Allerjinizle ilgili tanı yapıldıktan sonra da mutlaka yanınızda sürekli olarak allerji kimliği bulundurun. Hangi besinlere, ilaçlara vb allerjiniz olduğunu bu kimlikle ifade edebilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.