Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ekim 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Uzmanlar deliksiz bir uyku için; düzenli olarak egzersiz yapmanızı öneriyor. Ancak yapılacak olan egzersiz saati kesinlikle uyku saatinize yakın olmamalı. Egzersiz için en uygun saatler, öğleden sonraki saat dilimleridir. Bu saatlerde egzersizle artmış vücut ısısında bir düşüş meydana gelir ve uykuya dalış kolaylaşır.

Eğer düzenli olarak egzersiz yaptığınız saatte uyuyorsanız ve herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, sabah saat 06.00'da egzersiz yapabilirsiniz. Ama öncesinde 5-10 dakika germe çalışmaları yaparak, kaslarınızı ısıtmanız gerekiyor.

Stres uykunun en büyük düşmanı
Kaliteli bir uykunun altın kuralları...
Yürüyüş gevşetir, uykuya hazırlar

Hayatının bir bölümünde de olsa uyku problemi yaşamamış insan sayısı yok gibidir. İstanbul Tıp Fakültesi Uyku Laboratuvarı Sorumlusu Dr. Çağlar Çuhadaroğlu iyi uykunun sırrının stresten uzak durmak olduğunu söylüyor. Gün içinde yapılacak 25 - 30 dakikalık yürüyüşün gevşeme açısından yararlı olacağını belirten Çuhadaroğlu, "Yatağa girmeden önce yapılacak germe-gevşeme hareketleri de bedensel ve psikolojik gerginliği ortadan kaldırır" diyor.

İçki ve sigara uyku kaçırır
İyi uykuyla ilgili diğer önerileri ise şöyle: Zamanında yatın. Hararetli tartışmalardan ve yoğun sosyal hayattan kaçının. Geç saatlere kadar TV izlemeyin. Hafif yiyecekler yiyin. Son içkinizi yatmadan 6 saat önce için. Yatmadan önce süt için. Süt ürünlerinin içindeki ‘Triptuphan’ maddesi uykuya dalmayı kolaylaştırır. Sigara da uykuya dalmayı güçleştirir. Yatmadan önce sigara içmeyin. Odanızı havalandırın.
Son düzenleyen Safi; 7 Şubat 2017 17:38