Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
7 Ekim 2009       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

otoskleroz ameliyatının riski nedir,ameliyet ne kadar sürer, ameliyat sonrası nelere dikkat edilmelidir?


Ameliyat Sonrası Seyir Nasıldır?

n Ameliyat sonrası baş dönmeleri olağandır ve gittikçe azalarak 7-10 gün kadar sürebilir. Bazen bulantı ve kusma da baş dönmesine eşlik eder. Ağrı nadiren olur ve hafiftir.
n İlk günlerde hasta yürürken yakınlarından destek alma gereksinimi duyabilir, araba kullanmak genellikle 2. haftadan sonra ve baş hareketleri ile oluşan baş dönmesinin tamamen düzelmesinin ardından düşünülmelidir.
n Kulak içine yerleştirilen tampon 1 ya da 2 hafta sonra alınır.
n Hastalara 2 ay kadar bir süre ağır bedensel iş yapmamaları, ağır yük kaldırmamaları, ıkınmamaları, basınç değişikliklerine maruz kalacakları uçak veya kara yolculukları yapmamaları öğütlenir.
n Ameliyat lokal anestezi ile yapılırsa hasta işitmesindeki düzelmeyi o sırada fark edecektir. Ameliyat tamamlanıp kulak kanalı tamponla kapatılınca işitme tekrar azalır ve ameliyattan önceki haline döner.
n Tampon çıkartıldıktan sonra işitme yavaş yavaş iyileşecektir ancak tam düzelme 2 ayı bulabilir. Bu 2 aylık dönem içinde hasta kulakta çıtırtı benzeri sesler duyabilir, sesler bozuk hoparlörden geliyor gibi, metalik olarak algılanabilir. Yüksek seslerden duyulan rahatsızlık ta, ilk haftalarda hastaların sık dile getirdiği yakınmalardandır.
n Çoğu hasta 7-10 günden sonra işinin başına dönebilir.



Ameliyatın Riskleri Nelerdir?


§ Dilin ameliyatlı kulak tarafında tat değişiklikleri
§ İşitmenin düzelmemesi
§ Kulak zarında delik oluşması
§ Ameliyat edilen kulakta işitmenin daha kötüye gitmesi, hatta tamamen kaybı
§ Yüz felci (hemen her zaman geçicidir)
§ Orta kulakta iltihap gelişmesi