Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
19 Ekim 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
“Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” (1931)

Tarih yazılırken, belgelenilirken gerçeklere mutlaka sadık kalınmalıdır. Aksi taktirde tarih yazmanın bir anlamı kalmaz ve okuyanı doğrulara yönlendirme, geçmişten ders alarak o hatalara düşmeme ya da o başarıların sırrını anlama amacına hizmet edemez.

Tarih gerçek olaylarla oluşur, ve tarihi yazanlar gelecek kuşaklara ulaşacak bu değerli eserleri yaratanlar da tarihi olaylara tarih,kişi, olay vb özelliklerini birebir, doğru ve gerçeğine sadık olarak yazmak zorundadırlar. Yoksa elbette gerçek bir gün meydana çıkar ve hatta tarih kendisini tekrar eder.

''efendiler, tarih, milletlerin yükselme ve gerileme sebeplerini ararken birçok siyasi, askeri, sosyal sebepler bulmakta ve saymaktır''

Tarihte pek çok devlet kurulmuş, gelişme, yükselme, duraklama, yükselme ve gerileme gibi dönemlerden geçmiştir. Ülkelerin geçmişini incelerken bu devirleri, nedenlerini, sonuçlarını araştırmak, milletlerin askeri, siyasi ve sosyal alandaki nedenleri doğru değerlendirip geleceğe ışık tutmalarını sağladığı için önemlidir.

''Tarih, hayal mashulü olamaz. Tarih yazarken gerçek olayları bulmaya çalışmalıyız.''
Tarih, hem kronolojik olarak, hem de gerçek zaman, yer ve kişilere dayalı olarak, yazılı ve sözlü belgelerle elde edilen bir daldır. Gerçekler yerine hayallerle yazılan tarihteki eksikler ve hatalar gerçeklerin yerini alamaz ve mutlaka hayal mahsulu olduğu meydana çıkar. Geçmişi gerçeklerle yazmalıyız.

''Türk miletinin tarihi ,şimdiye kadar sanıldığı gibi yalnız Osmanlı tarihinden ibaret değildir. Türk'ün tarihiçok daha eskidir. Büyük devletler kuran ecdadımız büyük ve şümullü medeniyetlerede sahip olmuştur. Bunu aramak ,tetkit etmek Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulaccaktır.''

Türklerin tarihi Osmanlılardan çok önceye, Orta Asya'ya dayanır. Orta Asya'dan göç eden Atalarımız bütün dünyada Türkleri temsil etmektedirler. Bu konuda araştırmalar vardır ve bunları bulup, inceleyip, Türk tarihini çocuklara anlatmalıyız ki tarihine, geçmişine güven duysun, gurur duysun ve sahip çıksın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 14 Ekim 2016 00:26