Arama

Kulunç ve Nedenleri - Tek Mesaj #3

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kulunç Ağrıları


Tanımı: Omuz başlarında ve hemen altında hissedilen bir ağrıdır


Nedenleri: Çalışmayan kasların hareket yeteneğinin azalması ya da tam tersi bu bölgedeki kaslara aşırı yüklenme, kötü duruş alışkanlıkları, psikolojik gerilimler, adi soğuk algınlığı ve önemli bir servikal (omur arası) rahatsızlık olabilir


Öneriler: Ağrılı bölgelerin ki bu tüm öneriler için geçerlidir, mutlaka sıcak tutulması gerekmektedir


* Bir miktar taze papatya çiçeği ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir


* Kurutulmuş papatya ağrılı bölgeye sıcak bir bezin içinde konulması faydalı olur


* Papatya’nın kaynatılmasıyla elde edilen sıcak suyuna yünlü bir kumaş parçası batırılıp ağrılı bölgeye konulursa faydalı olur


* Bir adet ladin kozalağının tohumu ve papatya bir arada iyice ezilerek bulamaç haline geldikten sonra söz konusu ağrılı bölgeye sürülür


* İri bir Iahana’nın geniş yapraklan kaynatılıp, ağnlı bölge- ye sıcak bir halde konulur ve soğumasına yakın sıcak olan yenisi ile değiştirilir Ayrıca lahana kaynatıldıktan sonra kıyılarak lapa haline getirilip, sıcak bir bezin içinde ağrılı bölgeye sarılır


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir


* Bir adet sulu limon sıkılıp aynı oranda gliserin ve saf alkol ile karıştırıldıktan sonra söz konusu ağnlı bölgeye sürülür


* Tuz, sirke ve saf alkol kanştınlıp söz konusu ağnlı bölgeye masaj yapmak suretiyle sürülür


* Genişçe bir havan’ın içine 10 çift ceviz içi, birer çay kaşığı karabiber ve kâfuru birlikte, pomat haline gelene kadar iyice dövüldükten sonra, kaynar suyun vermiş olduğu buharla iyice sıcak ve nemli bir ortamın oluşacağı banyoda, söz konusu ağrılı bölgeyi sabunlu ve sıcak sulu masajla yumuşattıktan sonra elde edilen pomat sürülerek kişi sıcak ve kuru bir odaya alınır


* Bir yemek kaşığı hardal tohumu havanda dövülüp toz haline getirildikten sonra, ince kıyılmış kuru incir ile birlikte kanştınlıp söz konusu ağrılı bölgeye sürülerek üzeri sıcak bir bezle sarılır


* Saf ispirto ve un birlikte kanştınlarak biraz sulu bir hamur yapıldıktan sonra söz konusu ağnlı bölgeye sürmek suretiyle tatbik edilir


* Cam bir su şişesinin içine ve yansına kadar saf zeytinyağı konulup, ardından küçük parçalara aynlmış portakal kabuklan eklendikten sonra 2 hafta süresince güneş alabilecek bir yere bıakılıp, gerektiğinde kullanılır


* Bir litre suyun içine yeteri miktarda (su üstüne çıkmayacak şekilde) mısır püskülü katılıp kaynatıldıktan sonra elde edilen mayi masaj yapmak suretiyle kullanılır


* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan iki çorba kaşığı turp tohumu ile bir su bardağı arpa unu iyice kanştınldık-tan sonra üzerine bu kanşımı lapa haline getirecek kadar su azar azar dökülüp söz konusu ağrıyan bölgeye yedirerek sürülür Bölge yünlü bir bezle sıcak tutulur


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir


* 200 gram kadar kuş üzümü ve bir çorba kaşığı sedef otu bir litre su ile birlikte kaynatılır, elde edilen mavinin için temiz bir bezi batınp çıkarttıktan sonra sıkılmadan söz konusu ağrılı bölgeye sarılır


* Semizotu kaynatılıp sıcak suyuna bir havlu batınlıp söz konusu ağrılı bölgeye kompres yapılır Soğudukça sıcak olan yeni bir havluyla değiştirilir


* İyice kıyılmış bir çorba kaşığı yaban yasemini, üç çorba kaşığı havanda dövülerek toz haline getirilmiş keten tohumu ve bu karışımı lapa haline getirecek kadar eritilmiş kuyruk yağı katılıp iyice kanştınldiktan sonra elde edilen lapamsı merhem, söz konusu ağnlı bölgeye sürülür


* Acı kavun’un suyu ezilmek suretiyle çıkarıldıktan sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak sürülür ve sıcak tutulur


* Bir litre süt’ün içine ince kıyılmış mine çiçeği’nin kurutulmuş dallarından, bir yemek kaşığı kadarı, birlikte bir taşım kaynatılarak, bir tatlı kaşığı havanda dövülerek toz haline getirilmiş keten tohumu eklendikten sonra iyice karıştırılıp, meydana gelen mayi bir beze sürülerek söz konusu ağrılı bölgeye bağlanır


* Bir litre suyun içine yarım yemek kaşığı rezene konulup kaynatılarak elde edilen mayi ile söz konusu ağnlı bölge masaj yapılarak ovulur


* Bir çorba kaşığı havacıva’yı lapa haline getirecek kadar kuyruk yağı eklenip ısıtıldıktan sonra söz konusu ağnlı bölgeye sürülür


* Bir miktar karanfil bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra söz konusu ağnlı bölgeye masaj yapılarak yedirilir


* Aynı miktarda ve ince kıyılmış karanfil, zencefil, kimyon ve çadır çiçeği’nin içine yeteri miktarda (macun kıvamına gelecek kadar) süzme bal katılarak iyice kandırıldıktan sonra sabah akşam birer tatlı kaşığı yutulursa faydalı olur


* Sürekli çilek yemek kulunç ağrılarına oldukça faydalı olur


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı peygamber çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir


* Bir kahve fincanı bademyağı ile bir tatlı kaşığı dövülmüş sarısabır karıştırılıp, kısık ateşte hafifçe ısıtıldıktan sonra söz konusu ağrılı bölgeye masaj yapılarak yedirilir