Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Kasım 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı

Ankara Askeri Müzik Okulu hakkında bilgi istiyorum.

Alıntı
Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı

tarihi var ama bilgisi yok bana acil tarihçesi lazım hiçbiyerde bulamadım!!!

Alıntı
salla adlı kullanıcıdan alıntı

ya neden yok yerde her yerde aradım bir türlü bulmadım bana tarihi değil tarihçesi lazım arkadaşlar

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ankara askeri müzik okulu kaç yılında açıldı

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

1938 yılında

Atatürk, her türlü yenilik ve ilerlemede öncü olma görevini üstlenen bir liderdi. Atatürk, yeni müzik kurumlarımızın açılmasında da öncülük etmeyi sürdürmüştür. Onun sayesinde Osmanlı zamanından kalma mevcut müzik aletlerini iyileştirmiş,modernleştirmiş ve gelişmiştir. Bunların yanı sıra, kapatılan kurumların yerine çağdaş uygarlık seviyesine uygun ve ulusal müzik anlayışımıza yakışır yeni müzik kurumları açılmıştır.

1934 yılında’’ Milli Musiki ve Temsil Akademisi Kuruluş Kanunu’’ çıkarıldı. ‘’Müzik İnkılabı’’nın pıroğramını yapmak için bir kurul oluştuldu. Bu konu için Avrupa’dan getiri,len uzmanlar çalıçmalara abşladılar. Ankara devlet konservatuvarından çağdaş besteci ve yorumcular yetiştirildi. Ayrıca Paul Hindemith (Paul Hindemit) ve Bela Bartok gibi büyük müzik adamları da Türkiye’de araştırma ve incelemeler yapmış ve müzik alanında kendilerinden yararlanılmıştır.

Atatürk’ün önderliğinde,müzik alanında yapılan çalışmalardan biri de 1938 yılında Ankara’da Askeri Müzik Okulu'nun öğretime açılmasıdır. Askeriyeye verdiği değerin de bilindiği gibi, askerlerin müzik konusunda da gelişmesini sağlayan bu okul Atatürk'ün ileri görüşünün örneklerinden biridir.

Atatürk’ün sağlığında başlatılan müziğimizin geliştirilmesine yönelik çalışmalara ölümünden sonra da devam edilmiştir.

Türk Müzik tarihinde önemli yeri olan Hüseyin İhsan Künçer, 1938'de kurulmasına vesile olduğu Askeri Muzika Ortaokulu'ndan sonra, 1949 yılında Askeri Muzika Meslek Lisesi'nin kurulmasında büyük emek sarf etmiştir ve repertuar ve orkestra düzeni üzerine çalışmalarıyla Armoni Muzikası'nı, senfonik bir tınıya kavuşturdu.