Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2009       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SAĞLIĞIM İÇİN

Elif, UFUK İLKÖĞRETİM Okulu’nda öğrencidir. Sabahları kahvaltı yapmadan okula gider. Bu konuda annesi ile sürekli tartışma yaşamaktadır. Elif Annesinin hazırladığı beslenme çantasını okula götürür ama hiç açmadan eve getirirdi. Elif kantinden sürekli asitli içecekler, cips, çikolata, dondurma ve boyalı değişik şekerlemeler alırdı. Arkadaşları da beslenmesini tüketirken Elif kantinden aldığı bu tür yiyeceklerle karnını doyururdu. Öğretmeninin ve ailesinin uyarılarını dikkate almayan Elif öğlen ve akşam yemeklerinde de “patates kızartması, makarna vb” tek tip beslenirdi.

Elif zaman zaman karnının ağrıdığından, midesinin bulandığından ve halsiz olduğundan şikâyet ederdi. Bir sabah uyandığında kendini kötü hissettiğini söyledi. Annesi de onu doktora götürdü. Doktor Elif’i muayene ederken önce şikâyetlerini sordu. Elif karnının ağrıdığını, midesinin bulandığını ve halsiz olduğunu söyledi. Doktor Elif’in beslenme alışkanlığı ile ilgili hem Elif’den hem de annesinden bilgi aldı. Doktor bu görüşmeden sonra bazı tahliller yapılmasını istedi. Yapılan tahlillerin sonucunda Elif’in sağlıklı beslenmediği için kansız olduğunu, vitamin eksikliği olduğunu vücudunun direncinin düştüğünü ve vücudunun mikroplarla savaşacak gücünün olmadığını söyledi.

Doktor Elif’e iyileşmesi için bazı ilaçlar verdi. Ama bu ilaçların sağlığına kavuşmak için yeterli olmayacağını anlattı. Sağlıklı olabilmek için sebze, meyve, et, süt, yoğurt, yumurta vb. vücudun ihtiyacı olan yiyeceklerden yemesi gerektiğini söyledi.

Elif evde bir kaç gün dinlendikten ve doktorun söyledikleri yiyeceklerden yemeye başladıktan sonra kendini daha iyi hissetti. Okulunu ve arkadaşlarını özlemişti. İyileştiğinde koşa koşa okula gitti ve arkadaşlarına doktor amcasının söylediklerini anlattı. O günden sonra Elif sağlıklı olabilmek için beslenmesine dikkat etti.