Arama


suskun__kral - avatarı
suskun__kral
Ziyaretçi
14 Şubat 2010       Mesaj #2
suskun__kral - avatarı
Ziyaretçi
FUNDA YAPRAĞI:'Süpürge otu' olarak da bilinen funda bitkisi 1 metre boyunda pembe beyaz renkli çiçekli her dem yeşil bir çalıdır; küçük, iğne şeklinde yaprakları vardır. İdrar söktürücü etkisinden dolayı zayıflama reçetelerinde yer alır, tek başına zayıflatıcı etkisi yoktur. Çay olarak içildiğinde selülitlerin giderilmesine de yardımcıdır. 1 tatlı kaşığı bitkiyi 1 su bardağı kaynar suda demlendirip, günde 2 fincan tüketebilirsiniz.

MISIR PÜSKÜLÜ:
Dişi çiçeklerden alınan püsküllerin gölgede kurutulmasıyla hazırlanır. Püsküller mısırın en şifalı yeridir. Masum bir idrar söktürücüdür. Zayıflatma amaçlı olarak yüzyıllardır kullanılmıştır. Bu çayı şöyle hazırlayabilirsiniz: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış mısır püskülünü bir su bardağı kaynar suda 5 dakika demleyin, günde 3 kere yemeklerden 1 saat önce için.

ISIRGAN YAPRAĞI:
Isırgan yaprağı yüksek miktarda C vitamini, potasyum, demir ve kalsiyum içerir ki, bu vitamin ve elementlerin hepsi böbrekleri çalıştırır. Metabolizmayı dengeleyici etkileri de vardır. Kuvvetli bir antioksidandır. Uygun dozlarda bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. 1 tatlı kaşığı kuru yaprağı 1 su bardağı kaynar suda 3–5 dakika demlendirip günde 2 kez içebilirsiniz. Taze ısırgan yapraklarını yıkayıp ayıkladıktan sonra üzerini limon suyu, elma sirkesi ve nar ekşisi ile soslandırıp yeseniz de aynı etkiyi yapar.

KİRAZ SAPI:
Kiraz ve vişnenin kurutulmuş sapları idrar söktürücü, ödem çözücü etkiye sahiptir. Küçük boydaki idrar yolu taşlarının ve kumlarının düşürülmesine yardımcı olur. Yarım litre kaynar suya 30 gr kiraz sapı eklenip 10 dakika kadar demlenir ve günde 3 fincan aç karnına içilir. Özellikle menapoz dönemindeki kadınların şikâyetlerine de çok yararlıdır.

KİMYON:
Sindirimi kolaylaştırıcı ve metabolizmayı uyarıcı etkilerinin yanı sıra idrar miktarını artırıcı ve vücuttaki fazla sıvıyı çözücü etkileri de vardır. Bir fincan başına bir çay kaşığı ölçüsü ile çay olarak da içilebilir ama benim zayıflattığım kişilere baharat olarak kullandırdığım bir bitkidir. Kahvaltıda yumurta ile birlikte, çorbalarda, dolmalarda, tavuk ve et yemeklerinde günde 1–3 çay kaşığı tüketilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

Ek Bilgi: Tüm bu bitkileri bir arada da demleyip günde 3 fincan içebilirsiniz. Bir demlik dolusu kaynar suya her birinden ortalama birer tatlı kaşığı ekleyip, 5–10 dakika demleyin, 5–10 dakika sonra da süzün, tatlandırıcı kullanmadan için.